Zoo City
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Zoo City

”Zoo City”, suomeksi ”Eläinten valtakunta”, on Lauren Beukesin kirjoittama teos ja se ilmestyi vuonna 2010. Kirja on hieno sekoitus todellisuutta ja fantasiaa ja se vie mukanaan kuvitteelliseen tarinaan Johannesburgissa. Lauren Beukes asuu Etelä-Afrikassa, jossa hän toimii elokuvakäsikirjoittajana, kolumnistina ja kirjailijana. ”Zoo Cityn” lisäksi Beukes on julkaissut toisenkin teoksen, ”Säkenöivät tytöt”.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Fantasiaa Johannesburgin kaduilla

”Zoo City” on fantasiaseikkailu, joka kertoo siitä, miten ihmiset saavat rikoksen tehtyään eräänlaisen kirouksen päälleen. Rangaistuksen vuoksi heidän rinnallaan kulkee tietty eläinhahmo, jota ei saa päästää karkaamaan liian etäälle. Kirouksesta on kuitenkin jotain hyötyäkin sen saajalle, sillä jokaisen saama eläinhahmo tuo omistajalleen tietyn erikoistaidon, jota tämä voi käyttää hyödykseen.

”Zoo City” -äänikirja kertoo rikoksen tehneestä Zinzistä, joka kirouksen päälleen saatuaan joutuu jakamaan elämänsä laiskiaisen kanssa. Taito, jonka hän on eläimensä avulla saanut, on löytää ihmisten kadonneita tavaroita. Zinzi tekeekin tästä itselleen uraa etsimällä kadonneita tavaroita palkkiota vastaan. Tehtävät johtavat kuitenkin aina kummallisempiin etsintöihin ja Zinzi huomaakin joutuvansa taitonsa vuoksi entistä pahempiin vaikeuksiin.

Realismia uudella tavalla

”Zoo Cityn” tarina on kuvaus hyvän ja pahan taistelusta, sekä ainaisesta kysymyksestä, onko kukaan niin paha, ettei hänessä olisi jotain hyvääkin. Äänikirja on sekoitus realismia, fantasiaa sekä trilleriä. Tämä uudenlainen yhdistelmä eri tyylejä on joidenkin lukijoiden mielestä tehnyt tarinasta sekavan ja hankalan seurata. Suurin osa lukijoista on kuitenkin pitänyt kirjaa raikkaana ja kerrontatyyliä kiinnostavana.

”Zoo Cityn” värikäs fantasiatyylinen kuvaus kantaa kaikkein rankimman realismin yli. Teos kuvaa Afrikan synkimpien katujen ja rikollisten jokapäiväistä elämää sellaisena, kuin pahimmillaan voisimme itse kuvitella sen olevan. Lukukokemus ei ole kuitenkaan raskas juuri teoksen kerronnan arvaamattomuuden ja fantasiakuvausten vuoksi. Teos on erittäin vaikuttava ja herättää mielipiteitä sekä monenlaisia tunteita lukijassaan.

Kuuntele ”Zoo City” -äänikirjaa ilmaiseksi

Nyt Lauren Beukesin ajatuksia herättävästä teoksesta ”Zoo City” on saatavana myös suomenkielinen äänikirja. Voit ladata sen helposti joko kotikoneellesi tai mille tahansa yleisimmistä älylaitteista ja kuunnella esimerkiksi työmatkan aikana. Uppoudu tarinaan, joka hakee sävyjä fantasiamaailmasta ja värittää niillä karua realismia. Voit kuunnella teosta ilmaiseksi kokeilujakson ajan useiden eri äänikirjapalveluiden kautta.