Lasten äänikirjat

Lapsilla riittää energiaa temmeltää ja leikkiä väsymiseen asti, mutta rauhoittuminen kirjan parissa on myös monen lapsen mieleen. Kirjan lukeminen tukee lapsen kielen kehitystä, kehittää mielikuvitusta ja tunteiden käsittelyn taitoa. Lastenkirjoissa on usein opettavainen ja rohkaiseva tarina. Lastenkirjallisuudessa on paljon fantasiakertomuksia, mutta myös tarinoita aidosta elämästä, joita lukemalla lapsi voi oppia elämän eri tilanteisiin liittyviä asioita. Lasten tietokirjallisuuskin kiinnostaa monia, kun hauskoista kirjoista voi oppia uutta vaikka dinosauruksista, maapallon eläimistä tai planeetoista.

Äänikirjan kuuntelu on hieno tapa rauhoittua koko perheen kesken kirjan ääreen. Lapsi voi kuunnella kirjaa ja uppoutua tarinaan. Keskittyminen äänikirjan kuunteluun voi kehittää lapsen keskittymiskykyä ja rikastuttaa sanavarastoa. Erilaiset runot ja sanaleikit heräävät eloon lapsen mielessä hänen kuunnellessaan, ja lapsi kehittää jo pienenä kiinnostuksen kirjoja kohtaan, mikä kestää läpi elämän. Vanhemman lukeman iltasadun sijaan voi toisinaan kuunnella yhdessä sadun äänikirjana.

Gangsterimummi
Joulutarina
Kani joka tahtoi nukahtaa
Lasilapset
Marikin joululoma
Me Rosvolat
Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia
Norsu joka tahtoi nukahtaa
Paras kirja ikinä
Peppi Pitkätossu
Risto Räppääjä ja Sevillan saituri
Supermarsu pelastaa silakat
Taikatalvi
Taikurin hattu
Vaarallinen juhannus
Viirun ja Pesosen joulupuuhat
Viisikko aarresaarella

Lasten äänikirjat kehittävät

Äänikirjat sopivat mainiosti lapsille, jotka eivät vielä osaa lukea itse. Jännittävät tarinat ja opettavaiset kertomukset esimerkiksi ystävyydestä ja yksinäisyydestä auttavat lasta kehittämään tunne-elämän taitoja sekä luovuutta. Satujen maailma päästää mielikuvituksen valloilleen ja lapsi voi rauhoittua hetken kirjan parissa vilkkaan päivän touhujen jälkeen.

Vanhemmat lapset nauttivat yhtä lailla äänikirjoista ja ne voivat innostaa heitä suoriutumaan paremmin esimerkiksi pakollisista kotitöistä, kuten oman huoneen siivoamisesta, kun he voivat samalla kuunnella kiinnostavaa tarinaa. Lapset oppivat myös nopeasti käyttämään mobiililaitteen äänikirjasovellusta itse, ja niissä on usein mahdollista määrittää vain lapseen käyttöön sopiva turvallinen profiili.

Aloita lastenkirjojen kuuntelu ilmaiseksi

Äänikirjat lapsille ovat hyvä tapa herättää lapsen mielenkiinto kirjallisuutta kohtaan ja sanavarasto sekä lapsen oma kielenkäyttö rikastuvat kuin huomaamatta. Äänikirjasovellukset tarjoavat käyttäjätilin perheitä ajatellen, jolloin lapsi ja aikuinen voi kuunnella samaan aikaan omia kirjojaan, ja yhteisestä kuunteluhetkestä voi tulla mukava tapa arkeen tai vapaa-aikaan.

Voit testata äänikirjasovelluksia maksutta vähintään 14 päivän ajan. Kaikki sovellukset tarjoavat ilmaisen kokeilujakson ja voithan hyödyntää vaikka kaikkien sovellusten ilmaisjaksot ennen kuin valitset niistä yhden jatkuvaan käyttöön. Mukavia kuunteluhetkiä!