30 päivää ilmaiseksiElisa Kirja
App Store: 4,5 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1
Käyttöjärjestelmä:
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 9.99€ - 16.99€
Ilmainen 30 päivää

Elisa Kirja

Elisa Kirja on suomalainen ääni- ja e-kirjapalvelu. Palvelussa voi lunastaa omaksi ääni- ja e-kirjoja korttimaksulla, laskulla tai kuukausimaksulla. Valikoimasta löytyy yli 10 000 teosta kaikenikäisille lukijoille ja ilmaisia klassikoita on luettavissa muutama sata. Kirjoja on mahdollista lukea älypuhelimella, tabletilla, tietokoneella tai lukulaitteella. Kätevintä on käyttää Elisa Kirja -sovellusta, jonka iOS-käyttäjät voi ladata App Storesta tai Android-käyttäjät Google Play -kaupasta.

Elisa Kirja on tietoliikenne- ja digitaalisia palveluita tarjoavan Elisa Oyj:n palvelu. Elisa Kirja on perustettu vuonna 2010 äänikirjapalveluna, mutta se laajensi 2011 e-kirjoihin ja lanseerasi 2012 kuvaäänikirjat, joissa yhdistyvät kertojan ääni ja kuvitus, mikä sopii erityisesti lastenkirjoille.

Elisa Kirjan tilausvaihtoehdot

Ensimmäiseksi on luotava Elisa Kirja -tunnukset rekisteröitymällä käyttäjäksi. Tunnuksilla pääsee kirjautumaan sovellukseen ja lukemaan kirjoja. Muista suoratoistopalveluista Elisa Kirja eroaa siinä, että ääni- ja e-kirjat ostetaan omaksi, joten ne säilyvät käytössä tilauksen irtisanomisen jälkeenkin. Kuukausitilausta pystyy kokeilemaan ilmaiseksi kaksi viikkoa, jolloin saa käyttöön 2 krediittiä, jotka riittävät yhden tai kahden kirjan lukemiseen tai kuuntelemiseen.

Voit ostaa kirjoja yksitellen Elisa Kirjan verkkokaupasta. Jos ostaa useamman kirjan kuukaudessa, Elisa-lasku on kätevä, koska kuukaudessa tehdyistä kirjaostoksista tulee kerran kuukaudessa lasku sähköpostiin. Lisäksi on mahdollista alkaa kuukausitilaajaksi. Kuukausitilaus maksaa 8,90 euroa ja sillä saa käyttöön 2 krediittiä. Krediittejä ei ole pakko käyttää kuukauden aikana, vaan niitä voi säästää myöhempää ajankohtaa varten.

Elisa Kirjan tarjonta

Elisa Kirjassa on yli 10 000 teosta ja lähes joka viikko ilmestyy uutuuksia. E- ja äänikirjoja voi hakea kategorioiden perusteella, kuten tietokirjat, dekkarit ja jännitys, kaunokirjallisuus ja hyvinvointi. Lisäksi lapsille sekä nuorille on omat kategoriansa. Kirjoja on myös jaoteltu eri otsikoiden alle, kuten ”Myydyimmät”ja ”Ajankohtaisia kirjoja”.

Kuukausitilauksen valikoima on pienempi kuin koko palvelun valikoima. Kuukausitilauksen valikoimaan on valittu reilut 4000 kirjaa koko valikoimasta, mutta valikoimaa päivitetään koko ajan ja se kasvaa. Kuukausitilauksen valikoimaan kuuluvan kirjan tunnistaa maininnasta, että kirjan voi lunastaa krediiteillä.

Elisa Kirjan maksuvaihtoehdot

Ostaakseen kirjoja Elisa Kirja -palvelusta on aina ensin rekisteröidyttävä käyttäjäksi. Kirjoja voi ostaa suoraan sovelluksesta Android-käyttöjärjestelmän älypuhelimilla ja tableteilla, mutta Applen tuotteilla on ostettava kirjat internetselaimella Elisa Kirjan verkkokaupasta. Ostokset voi maksaa verkkopankissa, pankki- ja luottokorteilla sekä MobilePayllä. Lisäksi on mahdollista saada asiakaspalvelusta käyttöön Elisa Kirja -lasku. Kuukausitilaajana kirjoja voi ostaa krediiteillä. Kuukausitilaus maksetaan luottokortilla tai laskulla.

Verkkopankkimaksaminen onnistuu Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Osuuspankin, POP Pankin, Säästöpankin ja S-pankin verkkomaksuilla. Maksaa voi Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- sekä Debit MasterCard -korteilla. Elisa Kirja -lasku tarkoittaa, että maksat ostoksesi kuukausittain lähetettävällä laskulla, jossa on eriteltyinä kuukauden kuluessa ostetut kirjat. Asiakkaan turvaamiseksi kuukausilaskuostoille on asetettu 350 euron turvaraja, jota ei voi ylittää tai osto laskulle estetään kuukauden lopuksi. Palveluun voi myös ostaa lahjakortteja Elisa Kirjan lahjakorttisivulta.

Elisa Kirja kuukausitilauksen irtisanominen

Kuukausitilaus voidaan irtisanoa koska tahansa Elisa Kirjan nettisivujen Omat tiedot -sivuilta, kun olet kirjautunut tunnuksillasi palveluun. Jos sinulla on jäljellä krediittejä, saat irtisanomisen jälkeen 30 päivää aikaa käyttää ne, jonka jälkeen ne poistuvat tililtäsi.

Kokemuksia Elisa Kirjasta – hyvät ja huonot puolet

Elisa Kirja saa käyttäjiltä arvosanan 3,1 App Storessa ja 3,4 Google Play -kaupassa, parhaimman arvosanan ollessa 5. Käyttäjät ovat tyytyväisiä valikoimaan ja pitävät hyvänä sitä, että kirjat ostetaan omaksi ja ne säilyvät käytössä aina, vaikka lopettaisi kuukausitilauksen tai kirjojen ostamisen. Lisäksi kehuja saavat hyvät tarjoukset ja yleensä hintataso, joka koetaan edulliseksi.

Käyttäjien kokemuksia Elisa Kirjan huonoista puolista ovat palvelun toimivuuden puutteet ja se, että kirjojen hakemisessa, lataamisessa ja kuuntelukokemuksessa olisi parantamisen varaa. Jotkut käyttäjät toivoisivat myös enemmän äänikirjoja.

Alennukset ja tarjoukset

Koska Elisa Kirja perustuu suurimmaksi osin kirjojen ostamiseen erilaisten kuukausitilausvaihtoehtojen sijaan, kirjojen hintataso vaihtelee ja palvelu tarjoaa säännöllisesti erihintaisia tarjouskirjoja. Palvelussa pystyy hakemaan pelkkiä tarjouskirjoja, joita voi saada muutamalla eurolla.

Kuukausitilausta voi kokeilla kaksi viikkoa ilmaiseksi, jolloin saa käyttöönsä kirjojen lunastamiseen tarvittavia krediittejä kaksi, joilla saa lukea tai kuunnella maksutta korkeintaan kaksi kirjaa.

Yhteenveto

Elisa Kirja on suomalainen ääni- ja e-kirjapalvelu, josta voi lunastaa omaksi kirjoja. Kirjoja voi ostaa yksitellen, maksaa kerran kuukaudessa kaikki kirjaostokset laskulla tai olla kuukausitilaajana, jolloin saa käyttöönsä kaksi krediittiä kuukaudessa, jotka riittävät yhden tai kahden kirjan lunastamiseen. Krediittejä voi säästää myöhemmin käytettäväksi. Kuukausitilauksen irtisanomisen jälkeen on mahdollista 30 päivän sisällä käyttää jäljellä olevat krediitit, jonka jälkeen ne poistuvat.

Palvelussa on yli 10 000 kirjaa, uutuuksia ja klassikoita, sekä ilmaisia vanhoja klassikkokirjoja. Luettavaa löytyy paljon lapsille, nuorille sekä aikuisille. Kirjoja voi kuunnella tai lukea mobiililaitteilla sovelluksen kautta, tietokoneella tai lukulaitteella. Kuukausitilausta voi kokeilla ilmaiseksi kaksi viikkoa, jolloin saa kuunneltavaksi tai luettavaksi maksimissaan kaksi kirjaa.

Viimeksi päivitetty: 2023-01-10