Klassikot

Onko sinullakin pitkä lista kirjoja, jotka ehdottomasti on luettava elämän aikana? Maailmankirjallisuuden klassikot ovat monen lukulistalla ja nyt voit päästä tavoitteessasi eteenpäin kuuntelemalla klassikoita äänikirjoina. Klassikot ovat teoksia, jotka eivät unohdu, vaan ne kestävät aikaa ja lukijat löytävät ne yhä uudelleen. Klassikot käsittelevät usein ikuisia teemoja, kuten hyvän ja pahan taistelua tai elämää ja kuolemaa, ja koskettavat meissä jotain, mikä on kaikille ihmisille yhteistä. Sen vuoksi klassikot kestävät aikaa ja tuntuvat yhtä ajattomilta ja tuoreilta tänään kuin silloin, kun ne on kirjoitettu.

Joskus klassikoiden kimppuun käyminen voi tuntua hieman työläältä, koska monet teokset ovat monitulkintaisia ja niissä on erilaisia tasoja ja syvyyttä tai kerrontatapa voi poiketa tavallisesta. Klassikot voivat ollakin lähestyttävämpiä äänikirjoina, kun voit rauhassa kuunnella toisen kertomana kirjan tarinaa ja keskittyä sen sisältöön ja vivahteisiin.

Aarresaari
Annan nuoruusvuodet
Baskervillen koira
Ihmisiä telineillä
Jäniksen vuosi
Kalevala
Mikael Hakim
Mikael Karvajalka
Neito vanhassa linnassa
Onnellinen mies
Päiväkirja
Rakkautta koleran aikaan
Saiturin joulu
Seitsemän veljestä
Tuntematon sotilas
Viisasteleva sydän

Äänikirjat sopivat kaikenikäisille

Maailmankirjallisuuden klassikoista löytyy kirjoja niin lapsille kuin aikuisille. Äänikirjat sopivat myös niin ikään kaikenikäisille ja perheen yhteinen lukuhetki voikin olla äänikirjojen kuunteluhetki. Pitkien klassikoiden parissa aika kuluu huomaamatta ja voit samalla vaikka siivota, ajaa autoa tai viihdyttää itseäsi työmatkojen aikana. Mikään ei myöskään estä urheilemasta ja samalla nauttimasta klassikkokirjallisuudesta – juoksulenkki tai salikäynti vilahtavat ohi hetkessä, kun kuulokkeista virtaa ajattomia lauseita.

Äänikirjaa kuuntelemalla voi rauhoittua pitkän päivän jälkeen ennen nukkumista. Kun pimentää hieman huonetta ja sulkee silmänsä, voi keskittyä täysillä kuuntelemiseen ja siinä samalla antaa jo rentoutuksen hiipiä kehoon. Voit ottaa kirjallisuuden klassikot haltuun näin rentouttavalla ja helpolla tavalla ja äänikirjapalvelun kautta saatavillasi on lukematon määrä klassikoita.

Aloita klassikoiden kuuntelu ilmaiseksi

Pääset tutustumaan äänikirjoihin kokeilemalla äänikirjapalveluiden ilmaisia kokeilujaksoja, joilla saat ainakin 14 päivää kuunnella ilmaiseksi koko palvelun tarjontaa. Jokaisessa palvelussa on iso valikoima maailmankirjallisuuden klassikoita kuunneltavaksi.

Jos klassikkoteos jää pahasti kesken maksuttoman kokeilujakson aikana, maksamalla äänikirjapalvelun kuukausihinnan voit jatkaa kuuntelua. Mutta jos et halua jatkaa ilmaisen jakson jälkeen, älä unohda irtisanoa tilausta. Ala kuunnella klassikoita äänikirjoina ja lukulistasi lyhenee päivä päivältä!