Nuoret

Nuortenkirjallisuus tarjoaa loistavia, nuoren näkökulmasta kirjoitettuja kirjoja, jotka käsittelevät usein nuoria kiinnostavia aiheita sekä tämän elämänvaiheen mukanaan tuomia ongelmia ja muutoksia. Nuortenkirjojen aihepiirit vaihtelevat seikkailukertomuksista ja kauhusta fantasiaan ja jännitykseen, sekä realistisiin kuvauksiin erityisesti vaikeissa tai erilaisissa elämäntilanteissa olevista henkilöhahmoista. Myöskään romantiikkaa tai ensirakkauden hurjia tunnemyrskyjä ei ole unohdettu nuorille suunnatuista kirjoista.

Monet nuortenkirjat keskittyvät kuvaamaan vaikeiden asioiden käsittelyä, kuten masennusta tai identiteetin muutosta, ja nuorten on helppo samaistua kirjojen samanikäisiin henkilöhahmoihin ja saada niistä vertaistukea epävarmuuteen, perheen, seksuaalisuuden tai sukupuoli-identiteetin herättämään hämmennykseen. Suosittuja ovat myös fantasia-aiheet vampyyreineen ja ihmissusineen tai dystooppiset, sortunutta yhteiskuntaa käsittelevät tarinat.

Aamunkoi
Auringon pimeä puoli
Et kävele yksin
Harry Potter ja viisasten kivi
Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Harry Potter ja Azkabanin vanki
harry-potter-ja-liekehtiva-pikari
Harry Potter ja Feeniksin kilta
harry-potter-ja-puoliverinen-prinssi
Harry Potter ja kuoleman varjelukset
Houkutus
Nälkäpeli
Nevermoor
Niin käy vain elokuvissa
Uusikuu
Varjo ja riipus

Äänikirjat nuorille innostavat lukuharrastukseen

Nuoria ei välttämättä aina kiinnosta lukea kirjaa ja äänikirja onkin erinomainen vaihtoehto pitää yllä kiinnostusta kirjallisuuteen. Äänikirjat kulkevat kätevästi mukana älypuhelimessa tai tabletissa, joita nuoret ovat tottuneet käyttämään, ja kynnys äänikirjasovelluksen käyttöön on matala, kun saa koko kirjastollisen kirjoja mukaansa.

Nuorten äänikirjat voivat innostaa vastahakoisen nuoren helpommin hoitamaan oman osuutensa kotitöistä tai lähtemään aamulla kouluun, kun kuulokkeista voi kuunnella samalla kesken jäänyttä mielenkiintoista äänikirjaa. Äänikirjan kuuntelu myös rauhoittaa ja voi olla toimiva tapa ennen nukkumaan menoa hengähtää hetki. Nuortenkirjojen samaistuttavat tarinat ja henkilöhahmot auttavat käsittelemään omia tunteita ja kokemuksia sekä tarjoavat jutteluaiheita kavereiden kanssa. Äänikirjan juoneen eläytyminen on helppoa ja mielikuvitus kehittyy sen luodessa visuaalisia mielikuvia tarinalle.

Kokeile maksutta nuortenkirjoja äänikirjasovelluksella

Äänikirjasovelluksissa on yleensä oma kategoriansa nuorille, josta nuoren on helppo etsiä itseä kiinnostavaa kirjallisuutta. Mukana on vanhempia klassikkokirjoja sekä uutuuksia, joista valita. Erinomaisia nuortenkirjoja löytyy niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten kirjoittamina hyvin monista eri aiheista, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti jotain.

Äänikirjasovellukset houkuttelevat kuuntelemaan tarjoamalla ilmaisen, vähintään kahden viikon kokeilujakson, jolloin ehtii hyvin tutustua palvelun kirjavalikoimaan ja käytettävyyteen. On mahdollista testata jokaista äänikirjasovellusta ennen kuin tekee valinnan siitä, mikä palvelee itseä parhaiten ja mistä löytyy paras valikoima nuortenkirjoja. Lataa sovellus ja valitse kiinnostavin nuortenkirja. Viihtyisiä lukuhetkiä!