Yllätä minut
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Yllätä minut

Sophie Kinsella on englantilainen kirjailija, joka on tullut tunnetuksi Himoshoppaaja-sarjastaan. Kinsella kirjoittaa viihdyttäviä ja pirtsakan hyväntuulisia romaaneja. Äänikirja "Yllätä minut" on julkaistu vuonna 2018. Kinsellan tyylistä pitäville kirja ei tuota pettymystä; se tarjoaa kepeän, hauskan ja herttaisen tarinan, joka vie mukanaan.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Yllätä minut" kertoo Sylviestä, jolla on elämässä ja avioliitossa kaikki hyvin – jopa liiankin hyvin. Sitten käy ilmi, että Sylvie ja hänen miehensä Dan ovat niin hyväkuntoisia, että avioliittovuosia on edessä ainakin 68. Sylvie hätääntyy ja päättää keksiä avioliittonsa piristykseksi yllätysprojektin.

Kirja seuraa, kuinka Sylvie ja Dan päättävät alkaa keksimään toinen toisilleen yllätyksiä pitääkseen liittonsa pirteänä ja hyvinvoivana. Arvatenkaan kaikki ei mene aivan suunnitelmien mukaan, ja yllätykset tuovat mukanaan enemmän harmia kuin piristystä. Loppujen lopuksi Sylvie ei olekaan varma, haluaako tulla enää yllätetyksi.

Vastaanotto

"Yllätä minut" on tuttua Kinsellaa; se tarjoaa yhtä hauskan lukukokemuksen kuin aiemmatkin romaanit. Kirjan rakenteessa olisi parantamisen varaa; alussa juoni karkaa sivuraiteille ja käsittelee turhan syvällisesti Sylvien vanhempien suhdetta. Loppuosassa tunnelma muuttuu synkemmäksi. Moni lukija onkin kokenut, että alku- ja loppuosat tuntuvat hieman erillisiltä.

Kirjan teema on kiinnostava ja ajankohtainen ja saa lukijan miettimään omia suhteitaan. Kinsella käsittelee kirjan teemoja monipuolisesti ja fiksusti, mutta myös nokkelalla huumorilla. "Yllätä minut" on kevyt, mutta ei hömppää. Kieli ja kerronta on kypsää ja sujuvaa, eikä liian siirappista.

Kuuntele "Yllätä minut" ilmaiseksi

Äänikirjat ovat helppo ja vaivaton tapa nauttia kirjallisuudesta missä vain ja milloin vain. Jos et ole vielä tutustunut äänikirjoihin, saat uuden jäsenen etuna ilmaisen kuuntelujakson useimmissa äänikirjapalveluissa. "Yllätä minut", kuten myös laaja valikoima muita Kinsellan teoksia, löytyy useimpien sovellusten tarjonnasta.