Viisikko aarresaarella
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Viisikko aarresaarella

Äänikirja ”Viisikko aarresaarella” vie kuulijat rakastettujen lastenkirjojen pariin. Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran jo vuonna 1942, ja suomeksi 1956. Enid Blyton on yksi tunnetuimpia englantilaisia lastenkirjailijoita, joka on onnistunut kiehtomaan nuoria kirjasarjoillaan yli sukupolvien rajojen. Hän kirjoitti uransa aikana yli 600 kirjaa, minkä lisäksi hän loi useita tarinoita lehtiin. Viisikko on yksi Blytonin tunnetuimmista kirjasarjoista.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Viisikko aarresaarella” on ensimmäinen Enid Blytonin Viisikko-sarjan teos. Kirjassa sisarukset Leo, Dick ja Anne joutuvat vanhempiensa matkan ajaksi ankaran Peter-setänsä luokse, eivätkä ole tästä alkuun lainkaan innoissaan. Käy kuitenkin ilmi, että heidän serkkunsa Paula on varsinainen hurjapää, joka kuitenkin haluaa olla poika ja vaatii häntä kutsuttavan Pauliksi. Kesälomasta on hetkessä tulossa tavallista jännittävämpi!

Yhdessä nuorisojoukko tutustuu salaperäiseen Kirrin saareen, jonne Pauli heidät vie. Mukana on myös ryhmän viides jäsen, Paulin koira Tim. Saarelta löytyy paitsi kaniineja, myös rajumyrskyn pinnalle nostama laivanhylky täynnä tutkittavaa ja mitä mielenkiintoisempia aarteita – vaaroja unohtamatta. Viisikosta kertovat kirjat ovat tarinoita neljän nuoren ja uskollisen koirakumppanin seikkailuista, mitä jännittävimmissä olosuhteissa.

Mielipiteitä teoksesta ”Viisikko aarresaarella”

”Viisikko aarresaarella” on kuulunut tiiviinä osana monen lukijan lapsuuteen ja sen kerrotaankin herättävän nostalgisia muistoja ja jopa herkistävän kirjan lukijoita muistelemaan omaa lapsuuttaan. 40-luvulla kirjoitetut nuorten tarinat eivät ehkä vastaa enää nykynuorten elämää, mutta Blytonin maailma on ajaton ja esimerkiksi sodat on jätetty pois nuorten seikkailuista kokonaan keskittyen vain muuhun seikkailuun.

Viisikko-sarja ei ole lukijoiden ja kuulijoiden mielestä pelkästään nostalginen, vaan myös erittäin viihdyttävä ja kirjoista nautitaan vielä aikuisenakin. Blytonin kirjat saattavat toisaalta vaikuttaa aikuisista melko konservatiivisilta ja ne nojaavat liiaksi perinteisiin sukupuolirooleihin ja kielelliseen yksinkertaisuuteen. Kun kirjoihin muistaa suhtautua lastenkirjoina, ovat ne erinomainen luku- ja kuuntelukokemus nuorille vielä tänäkin päivänä.

Kuuntele ”Viisikko aarresaarella” ilmaiseksi

”Viisikko aarresaarella” on mahdollista kuunnella äänikirjana. Tämä on mainio tapa uppoutua kirjojen maailmaan kätevästi ja vaivatta. Tarjolla runsaasti erilaisia sovelluksia, jotka tarjoavat uusille käyttäjille kokeilujakson, jonka aikana on mahdollista kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi. Osa sovelluksista on ottanut valikoimiinsa myös Enid Blytonin klassikoksi nousseen teoksen ja tarjoaa kuulijalle mahdollisuuden nauttia Viisikon seikkailuista aarresaarella äänikirjan muodossa.