Viisasteleva sydän
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Viisasteleva sydän

”Viisasteleva sydän” (eng. Persuasion) on rakastetun englantilaiskirjailijan Jane Austenin (1775-1817) viimeiseksi jäänyt teos. Kirja ilmestyi postuumisti Austenin kuoleman jälkeen vuonna 1818. Muita Austenin tunnettuja teoksia ovat esimerkiksi ”Kasvattitytön tarina”, ”Neito vanhassa linnassa” ja ”Ylpeys ja ennakkoluulo”. ”Viisasteleva sydän” julkaistiin suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 1951. Äänikirja kertoo Annen ja Wentworthin rakkaustarinasta.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Kirjan juonesta

”Viisasteleva sydän” jäi vain 41-vuotiaana kuolleen Jane Austenin viimeiseksi teokseksi, ja kirjailijatar oli sairaana jo kirjaa kirjoittaessaan. ”Viisasteleva sydän” onkin jossain määrin surumielisempi kuin muut Austenin teokset. Kirjassa kuvataan Annea, joka on ollut menneisyydessään erittäin rakastunut Wentworth-nimiseen kapteeniin. Mies on kuitenkin köyhä, eikä Annen suku tai muut läheiset hyväksy suhdetta.

Vaikka pari haluaisi kihlautua, Anne antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa päätöksiinsä ja hän hylkää Wentworthin. Vuodet kuluvat, ja Anne kohtaa Wentworthin uudelleen. Mies on rikastunut vuosien varrella ja olisi nyt sopiva aviopuolisoehdokas, mutta Wentworth on edelleen katkera siitä, että joutui Annen hylkäämäksi. Tilannetta sekoittaa entisestään Elias-serkku, joka haluaisi Annen kanssa naimisiin.

”Viisasteleva sydän” on ihastuttanut lukijoita jo vuosisatoja

Muiden Jane Austenin romaanien tavoin myös ”Viisasteleva sydän” on kaunis rakkausromaani – äänikirja, jossa käsitellään muitakin koskettavia teemoja. Austen kuvaa aikalaisiaan, 1800-luvun englantilaista keskiluokkaa humoristisesti ja paikoin satiirisestikin. Austenin kirjat herättivät lukijoissaan ihastusta jo ilmestymisaikanaan 1810-luvulla, nainen tosin julkaisi kaikki kirjansa nimettöminä. Kriitikoilta kirjat saivat kiitosta muun muassa realistisesta kuvauksestaan ja viihdyttävyydestään.

Jane Austenin romaanit ovat kuuluneet monien lempilukemistoon siis jo satojen vuosien ajan. Nykypolville Austenin teokset ovat voineet tulla tutuiksi niiden tv- ja elokuvasovituksista. ”Viisasteleva sydänkin” on nähty tv:ssä kahtena minisarjana ja tv-elokuvana ja siitä on tehty yksi valkokankaille päätynyt elokuva. Todellisten klassikoiden tapaan ”Viisasteleva sydän” on kirja, joka kestää aikaa.

Kuuntele ”Viisasteleva sydän” ilmaiseksi

”Viisasteleva sydän” kertoo Annen ja Wentworthin rakkaustarinasta. Mitä tapahtuu, kun Anne kohtaa jo kerran hylkäämänsä miehen uudelleen? Kaikkien Jane Austenin romanttisiin kirjoihin ihastuneiden kannattaa hyödyntää nyt kokeilujaksot, joiden avulla uudet käyttäjät pääsevät kuuntelemaan ”Viisasteleva sydän” -äänikirjaa ilmaiseksi. Äänikirjan kuunteleminen on helppoa, tarvitset vain äänikirjan kuunteluun tarkoitetun sovelluksen, joita on saatavilla useampikin.