Viisas pääsee vähemmällä 2.0
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Viisas pääsee vähemmällä 2.0

Kirjassa ”Viisas pääsee vähemmällä 2.0” päästään tutustumaan tehokkaan mutta onnellisen elämän saloihin. Kirjoittaja ja filosofian tohtori Sampo Sammalisto on luonut yksinkertaisen oppaan elämän yksinkertaistamiseen – menetelmä voi tehdä elämästä onnellisempaa, kun kaikki aika ei kulu arkisen puurtamisen parissa. Vuonna 2019 julkaistu äänikirja ”Viisas pääsee vähemmällä 2.0” tempaisee kuulijan mukaansa kertaheitolla.

Parempaa arkea

Jos tuntuu jatkuvasti siltä, että työpäivä kuluu ihan väärien asioiden parissa ja että tunnit eivät meinaa riittää oikeiden ja tärkeiden töiden tekemiseen, voi olla aika kiinnittää huomiota omaan ajankäyttöön. Moni tuntee itsensä väsyneeksi joka päivä, ja töiden pariin saatetaan lipsua illallakin, vaikka olisi aika olla perheen parissa. Omaa ajankäyttöä muuttamalla voi elämä alkaa tuntua mielekkäämmältä.

Sammalisto on suosittu kouluttaja ja bloggari, joka tarjoaa kirjassaan vinkkejä paremman arjen ja mielekkäämmän elämän rakentamiseen niin työssä kuin vapaa-ajalla. Yksinkertaisten ohjeiden ja vinkkien avulla on helppo vähentää työpäivän keskeytyksiä, välttää turhaa työtä, priorisoida asioita ja voida paremmin vapaa-ajalla. ”Viisas pääsee vähemmällä 2.0” antaa avaimia turhan kiireen vähentämiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen.

Elämän hallinnan vinkkejä vai ärsyttävää jenkkityyliä?

Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa parempaa elämää itselleen ja läheisilleen. Sammalisto on tehnyt ajatustyötä jo 15 vuoden ajan, joten jotain sanottavaa hänellä varmasti on. Kirja on kuitenkin saanut kritiikkiä jopa hieman ärsyttävästä jenkkityylistä ja tehokkuuden korostamisesta. Tehokkuusajattelu ulottuu nimittäin jokaiselle elämän alueelle, myös nukkumiseen. Osalle lukijoista tulee mieleen kysymys, "missä ovat vapaus ja rentous?".

Kukapa ei haaveilisi paremmasta elämästä ja kiireettömästä arjesta! Kirjassa pyritään periaatteessa pois ainaisesta suorittamisesta, mutta tehokkuusajattelu on kuitenkin usein omiaan lisäämään suorittamista, eikä päin vastoin. Toisaalta erilaisen asenteen omaksumisella on merkitystä sen suhteen, miten elämä koetaan. Kirja on yksinkertainen ja helposti lähestyttävä paremman elämän ohjenuora, mutta paikoin on vaarana, että se lisää kierroksia valmiiseen oravanpyörään.

Kuuntele ”Viisas pääsee vähemmällä 2.0” ilmaiseksi

Suomalaisille kirjallisuuden ystäville on nykyisin monia äänikirjapalveluita, joista löytyvät niin vanhat klassikot kuin kysytyimmät uutuudet. Näissä palveluissa saa usein valita kuunteleeko kirjan äänikirjana vai lukeeko teoksen perinteiseen tapaan. Äänikirjat ovat tällä hetkellä kuitenkin todellinen hitti! Usein palvelua voi aluksi käyttää veloituksetta, joten ”Viisas pääsee vähemmällä 2.0” -kirjan pääsee parhaimmillaan kuuntelemaan ilmaiseksi.