Viirun ja Pesosen joulupuuhat
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Viirun ja Pesosen joulupuuhat

”Viirun ja Pesosen joulupuuhat” on julkaistu alkuperäiskielellään jo vuonna 1994, mutta se on edelleen lasten rakastama tarina, josta tehdään uusia painoksia säännöllisesti. Lämminhenkisen teoksen on kirjoittanut ruotsalainen lastenkirjailija Sven Nordqvist. Kirjan pohjalta on luotu myös ihastuttava äänikirja, joka on saatavilla monissa eri sovelluksissa.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Viirun ja Pesosen joulupuuhat” vie lukijan vanhan tutun parivaljakon pariin: Ukko Pesonen ja nokkela Viiru-kissa valmistautuvat joulun viettoon. Lumi on peittänyt koko maatilan. Halkovaja, verstas, kanala, pikkula – kaikkialle on laskeutunut kaunis valkoinen huntu. Jouluun on 24 päivää, ja kaksikko puuhailee jo valmistelujen parissa.

Jouluvalmisteluihin kuuluvat esimerkiksi lahjojen hankkiminen, pipareiden leipominen ja kuusen kaataminen. Niiden lisäksi Pesosella on tälle joululle aivan uudenlainen idea! Hän haluaa rakentaa pukkikoneen, joka käy jouluaattona Viirun luona – tämä kun odottaa kovasti pukin vierailua. Nordqvistin kirjat tunnetaan niiden lämpimästä hengestä, mikä on läsnä myös tässä teoksessa.

Kritiikki

”Viirun ja Pesosen joulupuuhat” on ihastuttava lastenkirja, joka sopii luettavaksi etenkin juuri joulunalusaikaan – kukapa tosin kieltäisi ottamasta sitä iltasaduksi muulloinkin. Yhden illan lukemiseksi se on hieman turhan pitkä, sillä kirjalla on mittaa yli 100 sivun verran. Siitä onkin iloa useammalle illalle.

Kirja on monille aikuisille tuttu jo omasta lapsuudestakin, ja se palauttaakin mieliin ihania muistoja. Kirjassa kuvaillaan yksityiskohtaisesti Viirun ja Pesosen ukon touhuja käyttäen selkeää ja eloisaa kieltä. Tarkkojen kuvausten vuoksi teos on lastenkirjaksi hieman hidastempoinen, mutta sen komiikka ilahduttaa varmasti pienempiä, ja saa suuremmatkin hymyilemään.

Kuuntele ”Viirun ja Pesosen joulupuuhat” -kirjaa ilmaiseksi

”Viirun ja Pesosen joulupuuhat” on saatavilla myös äänikirjana, jonka löydät useista eri sovelluksista. Äänikirja on helppo, mukava ja vaivaton tapa nauttia kirjasta, ja voit laittaa sen soimaan vaikkapa muita askareita puuhaillessasi. Voit hyödyntää uuden käyttäjän edun ja kuunnella kirjaa jopa 14 päivän ajan maksutta.