Viimeinen toivomus
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Viimeinen toivomus

"Viimeinen toivomus" on alun perin vuonna 1993 julkaistu kirja, ja se on Noituri-nimisen kirjasarjan ensimmäinen osa. Sarja edustaa fantasiakirjallisuutta. Alun perin puolaksi kirjoitettuun sarjaan kuuluu yhteensä seitsemän osaa, jotka kaikki on käännetty yli 20 eri kielelle, suomeksi vuonna 2010. Sarjan on luonut puolalainen kirjailija Andrzej Sapkowski, joka on palkittu teoksistaan useaan otteeseen, ja hänet on nimetty Łódźin kaupungin kunniakansalaiseksi.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Viimeinen toivomus" vie lukijansa fantasiaseikkailulle keskelle synkkiä metsiä. Kirja koostuu seitsemästä eri novellista, joiden kaikkien keskiössä on kirjasarjan päähenkilö noituri Geralt Rivialainen, jonka tehtävänä on surmata ihmisiä uhkaavia hirviöitä rahaa vastaan. Jokainen novelli kertoo yhdestä Geraltin aiemmasta seikkailusta tai saamasta tehtävästä, ja niiden kautta muodostuu kuva Geraltista sekä maailmasta, johon tarinan tapahtumat sijoittuvat.

Tarina alkaa Melitelen temppelistä, josta taistelussa pahasti haavoittunut Geralt herää. Hän jää temppeliin toipumaan, ja tuona aikana hän näkee takaumia elämänsä viimeaikaisista tapahtumista. Takaumat muodostavat kirjan seitsemän lyhytkertomusta, joista jokainen on oma tarinansa. Toivuttuaan Geralt poistuu temppelistä välittämättä tulevaisuuttaan koskevasta pahaenteisestä ennustuksesta. "Viimeinen toivomus" aloittaa ainutlaatuisen, ihmisyyden rajoja tutkailevan saagan, johon vain fantasiamaailman kertomus voi kyetä.

Vastaanotto

Sapkowski on yksi Puolan tunnetuimpia ja suosituimpia kirjailijoita. "Viimeinen toivomus" saikin kotimaassaan hyvän vastaanoton. Tiensä muihin valtioihin kirja löysi vasta useampia vuosia myöhemmin. Koko kirjasarja on kuitenkin tullut suurelle joukolle tutuksi ympäri maailman, Suomi mukaan lukien, jo ennen käännösten julkaisua, sillä suurta suosiota nauttiva kirjasarjaan perustuva "The Witcher" -toimintaroolipelisarja lanseerattiin vuonna 2007. Se teki kirjasarjan tutuksi myös Puolan ulkopuolella.

"Viimeinen toivomus" on saavuttanut vankan lukijakunnan sekä niittänyt mainetta myös kriitikoiden keskuudessa. Kirjan nokkela ja kuiva huumori, nopeatempoinen dialogi ja erilaisten myyttien ja legendojen hyödyntäminen ovat kirvoittaneet lukijoiltaan kiitosta. Erityisesti Sapkowskin luomien henkilöhahmojen syvyys ja mysteerisyys koukuttaa lukijoita. Videopelisarjan lisäksi kirjasarjasta on julkaistu myös erilaisia sovituksia niin elokuvina kuin televisiosarjoina. Näiden lisäksi tarinasta voi nauttia nyt myös äänikirjan muodossa.

Kuuntele "Viimeinen toivomus" -äänikirjaa ilmaiseksi

Äänikirja on mitä mutkattomin tapa nauttia kirjasta myös silloin, kun muilta arjen askareilta ei ehdi kirjan ääreen istuutumaan. Voit kuunnella äänikirjaa vaikkapa kotitöiden ohella tai työmatkalla. Monilla äänikirjoja tarjoavilla sovelluksilla on valikoimissaan myös Andrzej Sapkowskin "Viimeinen toivomus". Mikäli äänikirjojen maailma on sinulle entuudestaan tuntematon, pääset nyt uutena kuuntelijana nauttimaan ilmaisesta kuuntelujaksosta useassa eri äänikirjasovelluksessa.