Veitsi
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Veitsi

Norjalaisen Jo Nesbøn ”Veitsi” on Harry Holesta – alkoholisoituneesta mutta nerokkaasta poliisista – kertovan dekkarisarjan 12. osa. Kun teos julkaistiin syksyllä 2019, se nousi välittömästi myydyimpien kirjojen kärkeen niin Suomessa kuin monissa muissakin maissa. Tällä kertaa Harry Hole on elämänsä vaikeimman haasteen edessä: miehen on selvitettävä, kuka on murhannut hänelle rakkaan ihmisen.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

”Veitsen” juonesta

Kirja alkaa tilanteesta, jossa Harry Hole on palannut jälleen rikostutkijaksi Norjan poliisiin. Hänen yksityiselämässään ei kuitenkaan mene hyvin. Harry ja vaimo Rakel ovat muuttaneet erilleen ja Harrylle maistuu jälleen alkoholi. Kun alkoholisoitunut ja monessa liemessä keitetty Harry alkaa juoda, seuraukset eivät välttämättä ole mukavaa katsottavaa. Pahempaa on kuitenkin vielä luvassa.

Murhaajan iskiessä kohteena on Harrylle läheinen, rakas ihminen ja todisteet alkavat aluksi viitata siihen, että Harry olisi syyllinen. Hänet suljetaan ulos murhan tutkintaryhmästä, mutta tämä ei estä miestä aloittamasta omia tutkimuksiaan. Syyllisyyden ja kostonhimon riivaama mies lähtee selvittämään, kuka on murhan takana. Kirja etenee kohti vääjäämätöntä kohtaamista Harryn ja murhaajan välillä.

Kritiikki

Uusinta Harry Hole -dekkaria on saatu odottaa jo tovi, sillä muut kirjoitustyöt ovat pitäneet kirjailija Jo Nesbøn kiireisenä. Hän kirjoitti ”Veistä” noin kolmen vuoden ajan. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, ”Veitsi” on saanut ylistävää palautetta sekä lukijoilta että kriitikoilta. Muun muassa Aamulehden kulttuurikriitikko Juha Sihton mukaan kirja on yksi sarjan parhaista.

Tuttuun tapaa ”Veitseen” on ladattu runsaasti jännitystä ja arvaamattomia käänteitä. Kirja pitää tiukasti otteessaan, eikä mielenkiinto pääse missään vaiheessa lopahtamaan. Päähenkilö Harry Hole on eittämättä yksi kaikkien aikojen kiinnostavimmista dekkarihahmoista, joten dekkarisarjan fanit haluavat päästä kuulemaan, miten miehen elämässä menee. Nesbøn ”Veitsi” on taattua laatua kaikille dekkareiden ja jännityksen ystäville.

Kuuntele ”Veistä” ilmaiseksi 40 päivän ajan

Jo Nesbøn uusimmassa Harry Hole -dekkarissa, ”Veitsessä”, Harry laitetaan elämänsä vaikeimman tilanteen eteen. Hänelle rakas ihminen on murhattu ja Harryn on ratkaistava rikos. ”Veitsi” on jo 12. Harry Holesta kertova rikosromaani, mutta meno ei ole todellakaan hyytymässä. Nyt pääset kuuntelemaan ”Veitsi”-äänikirjaa jopa täysin maksutta. Tämä onnistuu vaivattomasti äänikirjan kuunteluun tarkoitetuilla sovelluksilla.