Varjo ja riipus
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Varjo ja riipus

Yhdysvaltalaisen nuorisokirjailija Leigh Bardugon kirjoittama "Varjo ja riipus" on Aula & Co:n vuonna 2019 julkaisema suomennettu teos. Alkuteos, ”Shadow and Bone”, on julkaistu aiemmin jo vuonna 2012. Teos on ensimmäinen osa Grishaversumi -kirjasarjaa, josta on julkaistu jo kuusi teosta alkuperäiskielellä. Äänikirja vie kuuntelijansa omaperäiseen maagiseen todellisuuteen, josta ei mielikuvitusta puutu.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Varjo ja riipus" -kirjan tapahtumat sijoittuvat vihollisten piirittämään Ravkan kansakuntaan. Ennen niin mahtava Ravka on jakautunut kahtia Sysikuilun vuoksi. Se on monen kohtaloksi koitunut yliluonnollisen synkkä ja pimeä kuilu, joka kuhisee ihmislihaa syöviä hirviöitä. Nyt tämän kansakunnan kohtalo saattaa kuitenkin olla yhden ainoan pakolaisen, teini-ikäisen orpotyttö Alina Starkovan, käsissä.

Alina ei ole koskaan ollut erityisen hyvä missään, mutta hänen rykmenttinsä joutuessa hyökkäyksen kohteeksi vaelluksella Sysikuilun halki, Alinan piilevät voimat heräävät henkiin. Mystinen Varjo värvää hänet johtamiensa grishojen eliittisotajoukkoihin ja hän uskoo, että Alina ja hänen voimansa ovat avain sodan repimän Ravkan kansakunnan pelastamiseksi. Myös seuraavat Grishaversumi-sarjan kirjat jatkavat Alinan tarinaa.

Kritiikki

"Varjo ja riipus" on saavuttanut hurjan suosion niin kriitikoiden kuin lukijoiden keskuudessa. Koko kirjasarja on kerännyt vankan lukijakunnan, joka herkeämättä odottaa kirjasarjan jatkoa. Kirja on ollut esillä myös monissa yhdysvaltalaismedioissa. Esimerkiksi Bustlessa se arvosteltiin parhaaksi maagiseksi todellisuudeksi sitten Harry Potterin, ja USA Today kuvaili sitä kiihkeäksi, hurjaksi ja mielikuvitukselliseksi teokseksi, jonka lukemista ei malttanut lopettaa.

Suuresta suosiosta kertoo pelkästään jo se, että Bardugon on jatkanut Grishaversumi-kirjasarjaansa jo viidellä jatkoteoksella, minkä lisäksi sarjan seitsemäs julkaisu on jo tulossa. Sarjan ohella Bardugon on julkaissut myös kaksi novellia, jotka liittyvät Grishaversumin maailmaan. Kirjasarjasta tullaan näkemään myös visuaalinen versio, kun tammikuussa 2020 suoratoistopalvelu Netflix alkaa esittää siihen perustuvaa sarjaa.

Kuuntele "Varjo ja riipus" -äänikirjaa ilmaiseksi

Äänikirjat ovat helppo ja mukava tapa nauttia kirjoista ja tarinoista myös silloin, kun aikaa perinteiselle lukemiselle ei löydy. Voit kuunnella äänikirjoja vaikkapa työmatkoilla ja samalla, kun hoidat arjen askareita. Myös "Varjo ja riipus" löytyy usealta suomalaiselta äänikirjoja tarjoavalta palvelulta. Uutena käyttäjänä sinulla on mahdollisuus hyödyntää ilmaista kokeilujaksoa monissa eri äänikirjasovelluksissa.