Vain yksi yö
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Vain yksi yö

"Vain yksi yö" on jännittävä ja romanttinen kirja, jonka on kirjoittanut Tukholmassa asuva tšekkiläislähtöinen Simona Ahrnstedt. Ahrnstedt on tunnettu erityisesti viihdyttävästä kirjoitustyylistään ja vahvoista naishahmoistaan. "Vain yksi yö" on kolmeosaisen kirjasarjan itsenäinen avausosa, ja sen oikeudet on myyty maailmanlaajuisesti yli 19 maahan. Suomessa teoksen julkaisi WSOY. Saatavilla on äänikirja, e-kirja sekä kovakantinen kirja.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Vain yksi yö" -kirja alkaa siitä, kun vaikutusvaltainen liikemies David Hammar pyytää pankkiirisuvustaan tunnettua Natalia de la Gripiä liikelounaalle. Natalia on koko ikänsä pyrkinyt pääsemään perheensä pankin hallitukseen, mutta ei ole yrityksistään huolimatta saanut vakuutettua isäänsä taidoistaan. Kavala Hammar puolestaan kärkkyy Gripien perheyritystä ja pyytää Nataliaa auttamaan firman haltuun ottamisessa.

Natalia on kuitenkin perheelleen lojaali eikä suostu auttamaan Hammaria. Vaikka mies ei voi käyttää neitokaista suunnitelmiensa toteuttamiseen, kokee hän tämän suorastaan vastustamattoman puoleensavetäväksi. Kun kirja etenee, vain yhdestä yöstä kehkeytyy suhde, joka paljastaa järkyttäviä salaisuuksia, herättää perheiden väliset kaunat ja pakottaa sekä Natalian että Hammarin kohtaamaan syvimmät pelkonsa ja halunsa.

Kritiikki

"Vain yksi yö" on kerännyt suuresti ylistyksiä julkaisunsa jälkeen. Sitä on kehuttu ahmittavaksi, seksikkääksi ja älykkääksi kirjaksi, joka on henkeäsalpaava alusta loppuun saakka. Teos on kokonaisuudessaan hyvin kirjoitettu, ja yksityiskohtaisia asioita, kuten liike-elämää, kuvataan todentuntuisesti. Koska tarinaa seurataan päähenkilöiden lisäksi myös muiden henkilöhahmojen näkökulmasta, koetaan sen tuovan kirjaan uskottavuutta ja elävyyttä.

Kirja on herättänyt ihastusta myös sen vuoksi, että yhden pääjuonen lisäksi tarinan ohessa kulkee sivujuonia, jotka saavat lukijan mielenkiinnon pysymään yllä. Jotkin lukijat ovat moittineet kirjaa siitä, että siinä käsitellään hieman kliseisesti häikäilemätöntä bisneselämää yhdistettynä palavaan intohimoon. Seksiä on koettu olevan teoksessa jopa liikaa. Kaikkiaan teos on kuitenkin saanut hyvän vastaanoton.

Kuuntele "Vain yksi yö" ilmaiseksi

Nykypäivän arjesta voi olla vaikeaa löytää aikaa kirjojen lukemiselle. Modernit äänikirjat ovatkin osoittautuneet mainioksi vaihtoehdoksi perinteiselle lukemiselle. Kun kirjan tapahtumista nautitaan kuunnellen, voidaan samalla tehdä muuta, kuten esimerkiksi lenkkeillä tai hoitaa kodin askareita. Sovelluskaupoista löytyy useita äänikirjasovelluksia, jotka ovat ottaneet "Vain yksi yö" -kirjan kokoelmiinsa. Joissakin palveluissa tarjolla on ilmainen kokeilujakso uusille kuuntelijoille.