Vaarallinen juhannus
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Vaarallinen juhannus

Tove Jansson, tuo koko kansan rakastama muumien luoja, julkaisi viidennen muumikirjansa "Vaarallinen juhannus" jo vuonna 1954. Jo lähes 70 vuoden ajan tämä klassikko on ihastuttanut kaikkia ikään katsomatta. Tarinassa Muumitalo joutuu tulvan valtaan ja muumiperheen täytyy pelastautua tulvan keskeltä ohi ajelehtivaan teatteriin, ja tästä alkaa perheen seikkailu. Kuuntele äänikirja ja lähde seikkailulle muumien matkaan.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Kirjassa Muumilaaksoon iskee hyökyaalto, joka saattaa koko laakson veden valtaan. Muumeilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin paeta Muumitalosta, ja he hyppäävät ohi ajelehtivan rakennuksen kyytiin. Talo osoittautuu teatteriksi, joka on jo asutettu. Muumiperhe köyttää teatterin yöksi puuhun, johon lapset kapuavat nukkumaan. Kiinnitys kuitenkin irtoaa yön aikana, ja lapset jäävät heitteille. Tästä alkaa vaarallinen juhannus.

Ajauduttuaan erilleen perheen ei auta muu kuin toivoa, että he löytävät jälleen toisensa, kunnes Muumimamma ja Muumipappa muistavat majailevansa teatterissa. Muumipappa päättää kirjoittaa näytelmän, järjestää teatteriesityksen ja toivoo, että sen avulla kadonneet lapset löytäisivät takaisin perheen luo. Sillä välin yksin jääneet lapset kokevat jännittäviä seikkailuja. "Vaarallinen juhannus" ihastuttaa tarinankerronnallaan, kuten aiemmatkin muumien seikkailuista kertovat kirjat.

Kritiikki

Tove Jansson oli suomalainen taiteilija, joka syntyi vuonna 1914. Hän oli lapsesta asti tuottelias, ja naisen ensimmäiset muumitarinat julkaistiin jo 1940-luvulla. Tove paitsi kirjoitti muumikirjoja, hän myös kuvitti niitä ja teki muumisarjakuvia. Yhä edelleen Jansson on Suomen luetuimpia kirjailijoita. Jo alusta lähtien muumit ovat olleet suuri menestys, ja heitä on taltioitu myös tv-ohjelmiksi ja elokuviksi.

"Vaarallinen juhannus" -kirjaa on luonnehdittu hyväksi kuvaukseksi Janssonin ajatusmaailmasta, joka on hiukan sovinnaisuudesta poikkeavaa. Kirjaa on kuvailtu myös kantaaottavaksi, sillä siinä mm. kapinoidaan järjettömiä yhteiskunnallisia sääntöjä vastaan. Se tarjoaa etenkin aikuisille lukijoille huumoria, vaikka pieniä lapsia tapahtumarikas tarina saattaa paikoin jopa pelottaa. "Vaarallinen juhannus" on tunnelmaltaan muumikirjoista mystisin, ja monet ovatkin nimenneet sen suosikkimuumikirjakseen.

Kuuntele "Vaarallinen juhannus" ilmaiseksi

Äänikirja on mitä mukavin tapa kokea kirja. Voit puuhastella jotain muuta samalla kun uppoudut tarinan maailmaan. Laita vain napit korviin tai kaiuttimet päälle ja kuuntele, mihin seikkailuun "Vaarallinen juhannus" muumiperheen johdattaa. Jos et ole vielä tutustunut äänikirjoihin, nyt siihen on erinomainen tilaisuus, sillä monet äänikirjasovellukset tarjoavat uusille asiakkaille ilmaisen kuuntelujakson.