Uuvuksissa
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Uuvuksissa

”Uuvuksissa”-teoksen kirjoittaja Liisa Uusitalo-Arola on perehtynyt aiheeseensa hyvin. Kirjailija on toiminut psykologina sekä psykoterapeuttina ja hänen erikoisalaansa ovat nimenomaan työterveys, työssä jaksaminen sekä organisaatioiden hyvinvointi. Uusitalo-Arola on julkaissut aiemmin yhteistyönä kirjoitetun teoksen ”Lyhytterapeuttinen työote”. Vuonna 2019 julkaistu ”Uuvuksissa” on Uusitalo-Arolan omaa käsialaa ja sen äänikirja on ladattavissa useimmissa palveluissa.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Uuvuttaako? Ota opit haltuun!

Uusitalo-Arolan teos pysäyttää miettimään elämää. Onko kiire sittenkään tarpeen? Pitääkö kaikki suunniteltu aina välttämättä saada valmiiksi? Saako myös työssään uupua, ja mitä tapahtuu, jos sellaista uskaltautuu sanomaan työpaikallaan ääneen? Teos antaa työkaluja, jotta olisi helpompaa huomata jo ennakolta, milloin hidastaminen on tarpeen. Lue vinkit ja ota opit käyttöön omassa elämässäsi.

Kaikille meille tulee elämässä tilanteita, jolloin tuntuu, ettei jaksaisi. Mutta se, mitä ei jaksa tai millä tavalla se ilmenee, vaihtelevat. Toisen sietokyky riittää pidemmälle kuin toisen, mutta kaikilla on kuitenkin oma katkeamispisteensä. Erilaisten merkkien tunnistaminen itsessään ja läheisissään on tärkeää, ja asiaan kannattaa puuttua ennen kuin kaikille joskus ominainen väsymys muuttuu uupumukseksi.

Kritiikki

Onko uupumuksesta tullut uusi tekosyy ja burn-outista sana, jota viljellään liiankin löysästi? Ovatko masennuksesta kärsivät unohdettu ja piiloudutaanko termin taakse silloinkin kun kyse on vain laiskuudesta tai välinpitämättömyydestä? Erilaisia itsestään oppimisesta ja jaksamisen lisäämisestä kertovia teoksia on kritisoitu siitä, että ne saavat tekemään omia, itse tehtyjä ja turhan hätiköityjä diagnooseja.

”Uuvuksissa”-teoksen kirjoittaja kuitenkin tietää, mistä puhuu. Uusitalo-Arolan pitkä kokemus työterveyspsykologina antaa hänelle näkemystä siitä, miten uupumus vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin sekä työkykyyn. Hän käyttää kieltä, joka on helppolukuista sekä esimerkkejä, joihin voi samaistua elämäntilanteestaan huolimatta. Kirjailija on itse käynyt läpi työuupumuksen, ja hän ammentaa teoksessaan myös omakohtaisista kokemuksistaan, mikä lisää kirjan uskottavuutta.

Kuuntele ”Uuvuksissa”-teosta ilmaiseksi

Ota käyttöösi Uusitalo-Arolan ”Uuvuksissa” uupumuksesta ja voit tunnistaa paremmin väsymystä edeltävät oireet ja ennusmerkit. Voit ladata kirjan helposti mille tahansa laitteellesi, ja useimmat latauspalvelut tarjoavat sinulle mahdollisuuden kuunnella teosta ilmaiseksi 40 vuorokauden ajan. Lopulta vain itse tiedät miten paljon jaksat. Opi tunnistamaan, milloin tauolle on tarvetta ja muista olla itsellesi armollinen!