Uskollinen lukija
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Uskollinen lukija

”Uskollinen lukija” on suomalaisen menestyskirjailijan Max Seeckin neljäs teos. Aikaisemmin hän on ihastuttanut "Balkan"-trilogiallaan, johon kuuluivat kirjat ”Hammurabin enkelit”, ”Mefiston kosketus” ja ”Haadeksen kutsu”. Vuonna 2019 julkaistu Uskollinen lukija on psykologinen jännitysromaani, jossa murhaaja alkaa kopioida rikoskirjassa kuvattuja murhia: fiktio muuttuu todellisuudeksi pelottavalla tavalla. ”Uskollisen lukijan” käännösoikeudet on myyty jo 30 maahan.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Teos alkaa kunnon rikoskirjan tapaan murhalla: upeasta merenrantatalosta löytyy naisen ruumis. Juhla-asuun pukeutuneen naisen kasvot ovat vääntyneet irvokkaaseen hymyyn. Nainen paljastuu menestyskirjailija Roger Koposen vaimoksi, ja pian ruumiita alkaa tulla lisää. Murhat on toteutettu samalla tavoin kuin Rogerin kirjoittamissa ”Noitavaino”-romaaneissa eli kyseessä ovat raa’at rituaalimurhat. Kirjailija itse on kateissa.

Murhia alkaa ratkomaan helsinkiläinen poliisiryhmä, jonka johtajana toimii Jessica Niemi. Hän on nuori kaunis nainen, jonka menneisyyteen liittyy kuitenkin suuri salaisuus. Rikokset näyttävätkin kytkeytyvän jollakin tavalla Jessicaan. Murhien selvittelyssä Jessica Niemellä on apunaan kirjava joukko kollegoja, kuten virolaissyntyinen Erne Mikson, joka on erittäin ansioitunut, mutta menehtymässä hitaasti alkoholiin ja tupakkaan. Kirja etenee tästä lähtötilanteesta vauhdikkaasti.

Kritiikki

Sen lisäksi että Max Seeckin ”Uskollisessa lukijassa” liikutaan sarjamurhaajan piinaamassa Helsingissä, tarinan sivujuonne vie viidentoista vuoden takaiseen Venetsiaan. Kyseessä onkin varsin monipolvinen tarina, johon sisältyy erilaisia yllätyksiä ja juonenkäänteitä. ”Uskollinen lukija” on ehtinyt herättää ihastusta juuri jännittävyytensä ja koukuttavuutensa ansiosta. Kyseessä on viihderomaani, jonka kerronta on vauhdikasta ja juonenkuljetus taitavaa.

Max Seeck on maininnut haastatteluissa esikuvikseen esimerkiksi Stieg Larssonin, Jo Nesbøn ja Dan Brownin, ja tämä näkyykin miehen viihdyttävässä kirjoitustyylissä. Hyvän rikosromaanin tavoin myös ”Uskollinen lukija” onnistuu pitämään mielenkiinnon yllä, eikä kirja tahdo päästää kuulijaansa otteestaan. Romaanin henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia, esimerkiksi päähenkilönä toimiva Jessica Niemi on erittäin sympaattinen henkilöhahmo, jota kuvataan ilahduttavan moniulotteisesti.

Kuuntele ”Uskollista lukijaa” ilmaiseksi 40 päivän ajan

Jos etsit jännittävää ja vauhdikasta rikosromaania, Max Seeckin ”Uskollinen lukija” on juuri sinua varten. Kirja vie kuulijansa sarjamurhaajajahtiin Helsingin sateisille kaduille päähenkilönsä Jessica Niemen matkassa. Lisäksi pääset nauttimaan myös Venetsian lämpimistä ja romanttisista tunnelmista. Voit kuunnella ”Uskollista lukijaa” jopa täysin ilmaiseksi! Se onnistuu helposti äänikirjan kuunteluun tarkoitetuilla sovelluksilla, joista monet tarjoavat uusille käyttäjilleen maksuttomia kokeilujaksoja.