Tyttö joka eli kahdesti
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Tyttö joka eli kahdesti

”Tyttö joka eli kahdesti” on jatkoa Stieg Larssonin Millenium-sarjalle ja se on rakastetun sarjan kuudes osa. Kirja ilmestyi elokuussa 2019. Ensimmäiset kolme osaa ovat Stieg Larssonin käsialaa ja seuraavat kolme osaa on kirjoittanut David Lagercrantz. Kyseessä on yksi maailman suosituimmista trillerisarjoista ja David Lagercrantz on onnistunut jatkamaan erinomaisesti Larssonin aloittamaa trilogiaa. Lagercrantz tunnetaan myös Zlatan Ibrahimovicin elämäkerrasta, joka oli kansainvälinen menestys. David Lagercrantz oli toimittaja ruotsalaisessa Expressen-lehdessä vuoteen 1993 asti, jonka jälkeen hän siirtyi täyspäiväiseksi kirjailijaksi.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Tyttö joka eli kahdesti” keskittyy Lisbet Salanderin elämään. Salander on kirjan päähenkilö, parikymppinen nainen, joka on sosiaalisesti melko kyvytön, mutta omaa erinomaisen valokuvamuistin ja tietokonetaidot. Hänellä on lisäksi lukuisia sosiopaatin ominaisuuksia, jotka tulevat esille Millenium-sarjan edetessä. Lisbet Salander esiteltiin ensimmäisen kerran jo Millenium-sarjan ensimmäisessä kirjassa, jossa hän toimi toimittaja Mikael Blomkvistin avustajana, mutta ensimmäinen osa keskittyi pääosin Blomkvistiin. Salanderin tarina jatkuu kuitenkin sarjan edetessä ja jännitys kehittyy jatkuvasti sen myötä, mitä pidemmälle kirjoja lukee.

Kirja kertoo Lisbet Salanderin taistosta hänen vihattua kaksoissisartaan Camillaa vastaan. Camilla elää Venäjällä mafian suojelemana toisella nimellä, ja sekä Lisbet että Camilla ovat päättäneet käydä taistoon toisiaan vastaan saadakseen toisen hengiltä. ”Tyttö joka eli kahdesti” kertoo myös Mikael Blomkvistin tarinaa, joka joutuu erikoiseen tapahtumavyyhtiin osalliseksi, kun Tukholmasta löytyy kuollut asunnoton mies. Miehen taskussa on paperilappu, jossa on Blomkvistin puhelinnumero. Kuoleman selvittelystä alkaa jännittävä tapahtumien ketju, jossa selvitellään niin uusia kuin vanhojakin asioita ja myös Lisbetin ja hänen sisarensa suhdetta.

Lukijoiden ja kuuntelijoiden mielipiteitä kirjasta

”Tyttö joka eli kahdesti” on Millenium-sarjan viimeinen osa ja se paljastaa runsaasti sellaista, mitä on kirjaa lukiessa tai kuunnellessa mahdollisesti jäänyt pohtimaan. Millenium-sarjan oli alun alkujaan suunniteltu olevan 10-osainen, mutta Stieg Larssonin äkillisen menehtymisen johdosta sarja jäi kesken ja ensimmäiset osat julkaistiin postuumisti. Osa lukijoista on ollut sitä mieltä, että David Lagercrantzin tekemät jatko-osat ovat olleet lähinnä Larssonin haudanryöstö, kun taas osa on ollut äärettömän iloinen siitä, että sarja saadaan päätökseen ja tarina saa arvoisensa lopun.

Kirja on kokonaisuudessaan todella jännittävä ja pitää lukijaa otteessaan jatkuvasti, sillä monet ovat kuvailleet valvoneensa jopa pikkutunneille kirjan parissa, koska eivät ole malttaneet lopettaa lukemista tai kuuntelemista. Tästä huolimatta vannoutuneet Stieg Larssonin fanit ovat kokeneet, että Lisbet Salanderin hahmoon ei ole saatu haluttua syvyyttä, joka tuli esille ensimmäisissä kirjoissa. ”Tyttö joka eli kahdesti” on kuitenkin kokonaisuudessaan erittäin jännittävä, ja sen on kuvailtu olevan sarjalle lähes täydellinen loppu, sillä se kutoo tarinan langat yhteen juuri oikealla tavalla.

Kuuntele ”Tyttö joka eli kahdesti” ilmaiseksi 40 päivän ajan

Äänikirjat ovat erinomainen tapa nauttia hyvistä tarinoista samalla, kun tehtävänä on muuta, vähemmän huomiota vaativaa työtä, kuten esimerkiksi siivoamista tai ruoanlaittoa. ”Tyttö joka eli kahdesti” vie kuulijan helposti mukanaan, eikä kuuntelemista millään malttaisi lopettaa. Se sopii erinomaisesti mukaan pitkille matkoille tai kävelylenkille. On olemassa useita eri sovelluksia, joissa ”Tyttö joka eli kahdesti” -teosta on mahdollista kuunnella suomeksi. Tarjolla useita myös mahdollisuuksia kokeilla kirjojen kuuntelua ilmaiseksi kokeilujakson ajan, ja uusi lukija halutessaan myöhemmin jatkaa maksullisen palvelun jäsenenä.