Tuonela
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Tuonela

Vuonna 20199 ilmestynyt ”Tuonela” on tamperelaisen Mikko Kamulan 16-osaiseksi tarkoitetun ”Metsän kansa” -romaanisarjan kolmas kirja. Kirjasarjan edeltävät osat ovat ”Ikimetsien sydänmailla” (2017) ja ”Iso härkä” (2018). Kamula ammentaa ”Tuonelassa” aineksia suomalaisesta mytologiasta ja kansanperinteestä, jotka hän tuntee folkloristina erinomaisesti. Romaanista löytyy vaikutteita myös kansanrunoudesta ja historiasta.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

”Tuonelan” juonesta

”Tuonela”-teos pohjautuu vahvasti Kalevalan mytologiaan ja, kuten kirjan nimikin jo kertoo, myös tuonpuoleisen tapahtumiin. Tunnetaanhan Tuonela suomalaisessa kansanperinteessä kuolleiden valtakuntana, jossa kuolleet vaeltavat varjomaisina haamuina. Tuonelaan voi matkata vaeltamalla erämaan poikki ja ylittämällä tuonenvirran lautturin avustuksella. ”Tuonela”-äänikirja sijoittuu ajallisesti 1400-luvulle ja sen päähenkilönä esiintyy Jouko Rautaparran perhe.

”Tuonela” jatkuu suoraan siitä, mihin ”Iso härkä” -teoksessa jäätiin. Rautaparran perheen elinolosuhteet ovat haastavat härän aiheutettua tuhoa heidän maillaan. Lisäongelmia on tiedossa, sillä karjalaiset ryöstöretkeilijät ovat lähestymässä aluetta. Kaiken lisäksi Tenho on eksynyt Tuonelan maille, eikä ole varmaa, selvittääkö hän enää tietään elävien puolelle.

”Tuonela” yhdistää historiallista tarkkuutta ja fantasiaa

Mikko Kamulan aiemmat historialliset romaanit ovat olleet suosittuja, ja ”Tuonelan” ilmestymistä odotettiinkin innolla. Eikä kirja pettänyt lukijoiden odotuksia. Teos on loistavasti kirjoitettu ja perustuu vuosien taustatyöhön: kirjailija itse on paneutunut suomalaiseen historiaan ja kansantieteeseen lähes 20 vuoden ajan. Lisäksi Kamula on konsultoinut esimerkiksi raudantakomisen asiantuntijoita.

Äänikirja vie kuulijansa historiallisesti tarkasti kuvattuun suomalaiseen kylään, mutta ”Tuonelassa” on mukana myös fantasiasävyjä. Historian ja suomalaisen kansanperinteen ystävien lisäksi ”Tuonelasta” nauttivat mitä luultavimmin myös kaikki hyvästä laatukirjallisuudesta ja kiehtovista tarinoista pitävät lukijat. ”Tuonela” toimii myös itsenäisenä teoksena, joten kirjasarjan aiempiin teoksiin tutustuminen ei ole välttämätöntä.

Kuuntele ”Tuonela” ilmaiseksi

”Tuonela” jatkuu siitä, mihin Mikko Kamulan aiemmissa ”Metsän kansa” -kirjoissa on jääty. Jos haluat uppoutua jännittäviin, suomalaiseen kansanperinteeseen pohjautuviin kertomuksiin ja nauttia kauniista kielestä, ”Tuonela”-äänikirja on loistava valinta. Uudet asiakkaat pääsevät lisäksi nauttimaan äänikirjasta veloituksetta! Äänikirjan kuunteleminen onnistuu helposti Suomessa saatavilla olevilla sovelluksilla, joiden käyttäminen on varsin vaivatonta.