Tunne lukkosi
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Tunne lukkosi

”Tunne lukkosi” on Kimmo Takasen kirjoittama teos, joka auttaa kuuntelijoita vapautumaan omista tunnelukoistaan. Vaaditko esimerkiksi itseltäsi kohtuuttomia tai uhraatko omat tarpeesi? Terapeuttina ja kouluttajana työskentelevä kirjailija auttaa kuuntelijoita tunnistamaan nämä menneisyytensä vaikutukset ja kasvamaan eheämmäksi aikuiseksi erilaisten esimerkkien ja kuvausten avulla. ”Tunne lukkosi” -kirjan kirjoittaja Kimmo Takanen toimii myös suosittujen tunnelukkosi- ja skeematerapia-sivustojen takana ja onkin yksi skeematerapian edelläkävijöistä Suomessa. Kimmo Takasen jo vuonna 2011 julkaistu ”Tunne lukkosi” -teos on ollut myyntimenestys, ja suositusta kirjasta on julkaistu viime vuosien aikana myös kuunneltava äänikirja.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Sisältö

”Tunne lukkosi” -kirja auttaa lukijaa tiedostamaan omat tunnelukkonsa ja vapauttamaan lukijan saamaan sen, mitä hän oikeasti tarvitsee. Teos auttaa lukijaansa kasvamaan entistä eheämmäksi ja tasapainoisemmaksi tunnistamalla oman menneisyytensä vaikutukset nykyhetkeen. Tiedätkö esimerkiksi, että jokin toimintavoistasi on haitallinen, mutta et pysty silti muuttamaan sitä? Tai joudutko jatkuvasti hankaliin tilanteisiin suhteissasi? Uhraatko tarpeesi tai vaaditko itseltäsi liikaa? Muun muassa nämä ovat monille tuttuja tilanteita, joihin ”Tunne lukkosi” -teos pureutuu. ”Tunne lukkosi” auttaa lukijaa tiedostamaan omat tunnelukkonsa ja saamaan vihdoin sen, mitä on aina sisimmässään halunnut.

Kirjan kautta autetaan tunnistamaan omat tunnelukkonsa ja niiden vaikutukset erilaisten esimerkkien ja valaisevien kuvausten avulla. ”Tunne lukkosi” auttaa ymmärtämään menneisyyden vaikutukset nykyhetkessä täysin uudella tavalla ja näkemään vaihtoehtoisia malleja toimia elämän haastavissa tilanteissa. Kirja sisältää kattavat kuvaukset 18 tunnelukon piirteistä. Kirja sisältää myös käytännöllisiä testejä, joiden avulla voi löytää omat tunnelukkonsa ja niiden alkuperän. Lisäksi ”Tunne lukkosi” tarjoaa useita skeematerapiaan pohjautuvia käytännön harjoituksia, joiden avulla voi auttaa itseään vapautumaan omista lukoistaan. Skeematerapia on tunnelukkojen työstämiseen kehitetty terapiamuoto, joka yhdistelee eri terapiamuotojen parhaimpia ominaisuuksia.

Kritiikki

”Tunne lukkosi” ei ole aivan tyypillinen itsensä kehittämisen kirja, sillä se sisältää myös paljon käytännöllisiä harjoituksia ja testejä. ”Tunne lukkosi” onkin opas jokaiselle ihmiselle, joka haluaa kehittää itseään ja omaa elämäänsä. Kirja on saavuttanut suuren menestyksen, ja se on ansainnut paljon positiivista palautetta ilmestymisensä jälkeen. Teosta on kehuttu muun muassa koskettavimmaksi ja herättävimmiksi teoksiksi pitkiin aikoihin. Kirjan kirjoittaja Kimmo Takanen on yksi skeematerapian edelläkävijöistä Suomessa, ja hän on tuonut tämän skeematerapian osaamisensa osaksi ”Tunne lukkosi” -teosta. Kirja tarjoaa siis asiantuntevia ja terapiaan pohjautuvia ohjeita lukijoilleen.

”Tunne lukkosi” on kuuntelijoiden silmiä avaava teos, joka saattaa alkujaan hieman jopa järkyttää. Jokaisella meillä on jonkinlaisia tunnelukkoja, mutta kirjan harjoitusten avulla ne avautuvat peittelemättä omien silmien eteen. Kirjan tarkoitushan on keskittyä juuri ongelmiin ja niiden ratkaisuun, ja aina se ei käy täysin hymyssä suin. Teos on joka tapauksessa henkistä kasvua kehittävä ja eheyttävä teos, josta on varmasti apua jokaiselle. ”Tunne lukkosi” -kirjaa on sanottu erinomaisesti kirjoitetuksi teokseksi, ja se onkin menestynyt hyvin. Teos on nykyään saatavilla kattavasti niin fyysisenä kirjana kuin äänikirjanakin useiden kauppojen ja palveluiden kautta.

Kuuntele ”Tunne lukkosi” -kirjaa ilmaiseksi

Uudet käyttäjät voivat kokeilla äänikirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjasovellusten kautta. Äänikirjasovellukset antavat mahdollisuuden kuunnella kirjoja suomeksi puhuttuina – silloin kuin sinulle itsellesi sopii. Teoksia voi kuunnella äänikirjoja tarjoavien sovellusten avulla mukavasti ja vaivattomasti muiden puuhien ohella. Äänikirjojen kuunteleminen onnistuu helposti kuulokkeiden ja mobiililaitteen avulla esimerkiksi linja-autossa istuessa tai esimerkiksi oman koiran kanssa lenkkeillessä. Useat Suomessa saatavilla olevat äänikirjasovellukset ovat jo ottaneet Kimmo Takasen ”Tunne lukkosi” -teoksen valikoimiinsa. Mikäli olet uusi kuuntelija, voit aloittaa kirjan kuuntelemisen täysin ilmaiseksi monen palvelun tarjoaman ilmaisen kokeilun avulla.