Toisinpäin
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Toisinpäin

Maria Veitola tunnetaan suorapuheisena toimittajana ja mediakasvona, joka ei kumartele turhia: hän sanoo, mitä ajattelee ja tekee, mitä sanoo. Kirjailijan ensimmäinen teos, ”Veitola”, on myynyt jo yli 40 000 kappaletta, ja toinen tuotos, lokakuussa 2019 julkaistu ”Toisinpäin” on ponnistanut tarmokkaasti matkalleen kohti samoja myyntilukuja. Tässä kirjassa kaikki on kuitenkin päälaellaan! Yleensä Veitola on se, joka esittää puntit tutisemaan saavia kysymyksiä. ”Toisinpäin”-kirjassa tämän roolin ovatkin saaneet kaikki muut – Veitola vastaa rehellisesti ystävien, tuttujen, vihamiesten ja muiden esittämiin kysymyksiin. Myös teoksen äänikirja toimii mainiosti!

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Sisältö

Kun Maria Veitola pohti lähestymistapaa uutta kirjaansa varten, hän halusi luoda jotain uutta ja erilaista. Toimittajan työtä pitkään tehnyt Veitola kiinnostui ajatuksesta siitä, miltä tuntuisi keikauttaa roolit täysin nurin kurin, ja näin sai alkunsa ”Toisinpäin”. Kirjoitusprojektin alkaessa Veitola kutsui fanejaan, ystäviään, tuttujaan, ihan ketä vain, esittämään kysymyksiä – kaikki oli sallittua, ja typeriä kysymyksiä ei ollut olemassa. Veitola herättää suurta huomiota suorapuheisuudellaan, ja kysymyksiä satoikin runsaasti. Mukaan päätyi myös hyvin henkilökohtaisia aiheita, mutta toimittaja lupasi vastata kaikkeen mahdollisimman rehellisesti.

Tämä kutkuttava asetelma poiki upeaa, liikuttavaa, ihastuttavaa, vihastuttavaa ja ennen kaikkea mieleenpainuvaa materiaalia, joka koottiin kirjan kansien väliin. Kysymysten ja vastausten kautta Maria Veitola paitsi avaa ovet omaan elämäänsä, kertoo myös ajatuksistaan ja näkemyksistään kiinnostavista sekä monien, etenkin naisten, elämää koskettavista kysymyksistä. Käsittelemättä eivät jää seksuaalinen häirintä, tasa-arvo työelämässä eikä naisten ulkonäön arvostelu. Kirja esittelee myös haavoittuvamman Marian, joka on kokenut elämässään monia kipupisteitä. Isän kuolemasta ja nuoruuden syömishäiriöstä puhuttaessa lukijan on helppo samaistua kuuluisan mediapersoonan inhimilliseen puoleen.

Kritiikki

Maria Veitola tunnetaan vankkana naisten oikeuksien puolustajana, feministinä sekä tasa-arvon ajajana. Hän onkin joutunut julkisuudessa usein erilaisten sanallisten hyökkäysten kohteeksi, ja kirja oli leimattu tietyiltä tehoilta jo etukäteen propagandaksi. Kyseessä on kuitenkin rehellinen, upea kuvaus normaalin suomalaisen naisen elämästä kaikkine iloineen, suruineen, vaikeuksineen ja voittoineen. Se on lämpimään tyyliin kirjoitettu kysymys-vastaus-leikki, joka tuo kaiken kansan Marian siihen omalle kotisohvalle istumaan ja jutustelemaan maailman menosta. Lukijoita on ihastuttanut erityisesti mutkaton tapa, jolla Veitola on lähestynyt tätä haastetta.

Tyyli, jolla kirja on kirjoitettu, tekee siitä helppoa ja keveää luettavaa. Kuitenkin keveys ei kahlitse sisältöä, vaan vastaukset herättävät ajatuksia ja jättävät lukijan pohtimaan niitä pidemmäksikin aikaa. Veitolan periksiantamattomuus ja sisukkuus kuultavat läpi kirjan sisällöstä, ja tämä saa lukijan rakastamaan häntä vielä hitusen enemmän. Tärkeistä ja yhteiskunnallisestikin polttavista aiheista puhutaan luontevasti ja rehellisesti, ja kirjan aihe pysyy kaiken aikaa uomissaan. Tässä on loistava teos kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kurkistamaan mikrofonin toiselle puolelle ja mahdollisesti avaamaan omia ajatuksiaan uuteen suuntaan.

Kuuntele ”Toisinpäin”-kirjaa ilmaiseksi

"Toisinpäin" on viihdyttävää ja ajatuksia herättävää luettavaa, mutta se toimii rakenteensa ansiosta erityisen hyvin myös äänikirjana. Pääset nauttimaan teoksesta Maria Veitolan itsensä lukemana, mikä tekee kokemuksesta vielä henkilökohtaisemman ja tiiviimmän. Äänikirjan kautta voit tutustua kirjaan missä tahansa, sillä se ei sido sinua tiettyyn aikaan tai paikkaan – voit kuunnella sitä työmatkalla tai lenkillä. Useat sovellukset tarjoavat uusille käyttäjille ilmaisen tutustumisjakson, jonka avulla pääset ”Toisinpäin”-kirjan pariin ilmaiseksi. Voit saada äänikirjan käyttöösi täysin maksutta jopa 14 päivän ajaksi.