Toinen koitos
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Toinen koitos

”Toinen koitos” on Nora Robertsin kesäkuussa 2019 suomeksi julkaistu fantasiaromaaneihin kuuluva teos. Yhdysvaltojen Marylandissa asuva, viihdekirjailijana tunnettu Nora Roberts kuuluu maailman suosituimpiin ja myydyimpiin kirjailijoihin. Hänen teoksistaan lähes jokainen on yltänyt New York Timesin bestseller-listalle. Kaikkiaan Roberts on kirjoittanut yli 200 teosta. Hänen kirjojaan on myyty pelkästään Suomessa yli miljoona kappaletta, ja maailmanlaajuisesti myyntiä on ollut yli 500 miljoonaa kappaletta. Tässä kirjassa Roberts vie lukijan supervoimien ja maailman pelastuksen pariin. ”Toinen koitos” on ”Valitun aikakirjat” -trilogian toinen osa. Ensimmäinen osa kantaa nimeä ”Ensimmäinen vuosi”.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Kirjan päähenkilö on teini-ikäinen tyttö Fallon Swift, jolla on poikkeuksellisia voimia. Kirja sijoittuu post-apokalyptiseen maailmaan, jonka laitamilla on pieni idyllinen maatila, jossa Fallon asuu ottovanhempiensa kanssa. Legenda kertoo Valitusta, tytöstä, joka 13 vuotta täyttäessään tulee saamaan opettajan, joka auttaa häntä hyödyntämään lahjojaan ja tekemään maailmasta paremman ja turvallisemman paikan elää. Fallon valmistautuu maatilalla 13-vuotissyntymäpäiviensä viettoon ja on selvä, että hän on Valittu, eikä hänen lahjojaan voi enää peitellä. Fallonin on aika jättää tuttu ja turvallinen elämä taakseen ja valmistautua rooliin, jota varten hän syntynyt.

Tässä häntä auttaa Mallick, joka pystyy komentamaan taikavoimia monisatavuotisen olemassaolonsa ansiosta. Fallonin koulutus tapahtuu metsässä, jossa sijaitsevassa majassa Fallon oppii taikoja, tutustuu mysteereihin sekä keijujen ja haltioiden salaisuuksiin. Kirja kattaa Fallonin kaksivuotisen koulutuksen, joka opettaa hänelle muinaisen parantamisen taidon, opettaa häntä käyttämään poikkeuksellisia voimiaan ja sukeltamaan yhä syvemmälle niiden avaamaan maailmaan. Koulutus valmistaa häntä ennen kaikkea tarttumaan miekkaan ja ottamaan paikkansa toivon tuojana ja Valittuna. Ulkopuolisessa maailmassa fanaattiset Puhtauden Soturit etsivät uhrejaan, ja vain kourallinen ihmisiä on jäljellä vastarintaliikkeestä. He odottavat Valittua, joka johtaisi heitä taistelussa.

Kritiikki

"Toinen koitos" on saanut hyviä arviointeja lukijoilta. Vaikka tarina on fantasiamainen, on tietyllä tasolla päähenkilöön samaistuminen helppoa. Nuoret tytöt kamppailevat aikuistumisen paineiden kanssa ja kasvavat vastuuseen ja työelämän vaatimuksiin. Lähes jokainen voi haaveilla olevansa yhtä pystyvä ihmetekoihin ja omaavansa supervoimia, jotka auttaisivat arjessa selviämistä. Tarinan on sanottu olevan koukuttava ja otteessaan pitävä. Kovan työn ja harjoittelun tulosten ja kipeänkin kasvutarinan kuunteleminen on kiehtovaa tässä jännittävässä kirjassa. Jotkut lukijat ovat kritisoineet Nora Robertsin tarinankerrontaa ja sanoneet sen olevan liian yliampuvaa lukuisine fantasiahahmoineen. Tämä on tietenkin paljon kiinni lukijan mieltymyksistä.

Nora Robertsin kirjojen myyntilukuja katsoessa voidaan todeta, etteivät miljoonat ja taas miljoonat lukijat voi olla väärässä. Etenkin ensimmäiseen osaan tutustuneet tulevat varmasti pitämään toisesta osasta, mutta tarinaan pääsee mukaan, vaikka ei olisikaan aiemmin perehtynyt "Valitun aikakirjoihin". Robertsin vangitseva kerrontatyyli pitää otteessaan alusta loppuun asti. Kirja on hyvä muistutus siitä, että hyvä voittaa lopulta ja kova työ palkitaan. Vaikka Roberts on kunnostautunut alun perin enemmän rakkausromaanien parissa, on hän tehnyt vakuuttavaa työtä tässä fantasiaromaanissa, jossa pääset seuraamaan nuoren tytön kasvamista Valitun rooliin ja hänen tietään sekä valon että pimeyden voimiin tutustumisessa.

Kuuntele ”Toinen koitos” ilmaiseksi 40 päivän ajan!

Uudet käyttäjät pääsevät kokeilemaan ilmaiseksi äänikirjojen kuuntelua useissa äänikirjasovelluksissa. Ilmainen kokeilujakso on kätevä ja riskitön tapa tutustua eri äänikirjasovelluksiin. Mikäli et ole koskaan aiemmin käyttänyt kyseisiä sovelluksia, voit selvittää, olisiko äänikirjojen kuuntelu mukava uusi harrastus sinulle. Äänikirjojen kuuntelu sopii myös rentoutumiskeinoksi tai viihdykkeeksi esimerkiksi pitkällä automatkalla. Tai miksipä et kuuntelisi pätkää kiinnostavasta äänikirjasta nauttien samalla kupillista kahvia? Tarjolla olevien ilmaisten kokeilujaksojen ansiosta voit luoda itsellesi mukavan iltapäivärutiinin katkaisemaan päivää ja tutustua esimerkiksi Nora Robertsin ”Toinen koitos” -teokseen, jonka moni sovellus on jo ottanut valikoimiinsa.