Tarhapäivä
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Tarhapäivä

Vuonna 2012 julkaistu ”Tarhapäivä” on jatkoa Eve Hietamiehen menestysteokselle ”Yösyöttö”. Yksinhuoltajaisä Antin Paavo-poika on nyt päiväkodissa ja lapsiperheen arkeen mahtuu monenlaisia kommelluksia. Kirjailija Laila Hirvisaaren (ent. Hietamies) ja viihteen moniosaaja Heikki Hietamiehen tytär Eve Hietamies löysi tiensä suomalaislukijoiden sydämiin jo vuonna 1986 julkaistulla esikoisteoksellaan ”Huomenna on paremmin”. Eve Hietamiehen teokset ovat olleet myös kriitikoiden mieleen.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarhapäivän juonesta

”Tarhapäivä” on jatkoa ”Yösyöttö”-teokselle, mutta se on oma itsenäinen tarinansa, joka ei edellytä edeltäjänsä lukemista. Teoksessa päästään tutustumaan yksinhuoltajaisä Antti Paasosen sekä hänen 5-vuotiaan poikansa Paavon perhe-elämään. Kirjassa seikkailee toki myös Paavon ailahtelevainen Pia-äiti, jonka tapaamiset Paavon kanssa tuntuvat päättyvän aina jonkinasteiseen katastrofiin. Lisäksi mukana ovat ”Yösyöttö”-kirjasta tutut Enni ja hänen tyttärensä Terttu.

”Tarhapäivä” on loistava kuvaus siitä, millaisia ilon hetkiä – mutta myös vastoinkäymisiä – voi yksinhuoltajaperheen elämään kuulua. Oman mielenkiintoisen lisänsä tarinaan tuo toki se, että tällä kertaa yksinhuoltajavanhempi on mies, joten kirja tuo tuoretta näkökulmaa lapsiperhearkeen. Onneksi Paavo on fiksu poika, joka ei ole moksiskaan siitä, että hänen perheensä ei ole samanlainen kuin muiden päiväkotikavereiden.

Lapsiperhearkea

Eve Hietamiehen kirjoissa on ollut aina rutkasti huumoria, eikä ”Tarhapäivä” ole tähän nähden poikkeus. Monet pienten lasten vanhemmat voivat varmasti samaistua tilanteisiin lukiessaan Hietamiehen kuvaamia kommelluksia, jotka ovat monelle lapsiarkea eläville niin tuttuja. ”Tarhapäivä” vie kuitenkin mukanaan, vaikka itseltä ei kokemusta lapsiarjesta löytyisikään, kirjassa käsiteltävät teemat ja tunnelmat ovat niin yleismaailmallisia.

Sen lisäksi että teoksessa kuvataan yksilötasolla erilaisia ihmissuhteita, ottaa se kantaa myös nykypäivän kasvatuskulttuuriin. Vaikka rutkasti huumoria sisältävä ”Tarhapäivä” nostattaa hymyn huulille ja naurattaa, käsittelee se myös vakavampia aiheita. Teos onkin otettu ilolla vastaan ja se on saanut positiivista palautetta lukijoilta. ”Tarhapäivästä” – kuten sen edeltäjästä ”Yösyötöstä” – on tehty myös elokuva, joka sai ensi-iltansa marraskuussa 2019.

Kuuntele ”Tarhapäivä”-kirjaa ilmaiseksi 40 päivän ajan

Uudet käyttäjät pääsevät kuuntelemaan Eve Hietamiehen ”Tarhapäivä”-teosta nyt täysin ilmaiseksi. Äänikirjan kuunteleminen onnistuu helposti suomalaisille käyttäjille saatavilla olevilla sovelluksilla. Pääset tutustumaan jo ”Yösyötöstä” tutun yksinhuoltajaisän ja hänen poikansa kommelluksiin maksutta. Äänikirjaa pääset kuuntelemaan missä ja milloin haluat ja se on mukava tapa rentoutua vaikkapa pitkän työpäivän jälkeen. "Tarhapäivä" on teos, johon kannattaa tutustua.