Tare
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Tare

Tare, Simo Rantalaisen teos, kertoo Tarmo Uusivirran, lahjakkaan nyrkkeilijän elämänvaiheista.

Taressa pureudutaan lahjakkaan nyrkkeilijän elämänkaareen, joka sisälsi haasteita ja vastoinkäymisiä. Tarmo Uusivirta, tai Tare, oli lahjakas nyrkkeilijä, jonka elämä oli kuitenkin traagista. Simo Rantalainen, on kirjoittanut teoksen Tare, joka julkaistiin äänikirjana vuonna 2021. Rantalaisella on omaa taustaa Uusivirran managerina, joten teoksessa on paljon hänelle läheisiä aiheita.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Tare kertoo Tarmo Uusivirrasta, joka oli lahjakas nyrkkeilijä. Vaikka monet käyttivät lähestulkoon ylisanoja hänen taidoistaan ja motivaatiostaan, hänen uransa ei edennyt erityisen pitkälle. Syynä olivat hankaluudet siirtyä kansainvälisiin kehiin, jotka olivat suomalaisille kaukaisia vielä 1900-luvun loppupuolellakin. Urheilu, varsinkaan nyrkkeilyura ei ollut silloin loistokasta.

Uusivirtaa pidettiin todella kovana harjoittelijana, mutta kovasta yrityksestä huolimatta hänen uransa ei lähtenyt nousukiitoon. Uusivirta päätti traagisesti elämänsä hieman yli 40-vuotiaana 1990-luvun loppupuolella. Tare kertoo Tarmo Uusivirran elämän äärimmäisestä kovuudesta. Urheilijan elämä ei ehkä ole helppoa nykyäänkään, mutta vielä vähemmän ennen vuosituhannen vaihdetta.

Kritiikki

Rantalaisen kuvaus Tarmo Uusivirran elämästä ja nyrkkeilyurasta on todenmukainen ja kaunistelematon, mutta siitä huolimatta asiallinen ja aikansa lahjakasta suomalaisnyrkkeilijää kunnioittava. Kirja kertoo uran sekä elämän vaiheet kiehtovalla ja mukaansatempaavalla tavalla. Se avaa uudenlaisia näkemyksiä urheilumaailman raakuuteen menneisyydessä, mutta miksi ei myös nykyäänkin.

Rehellinen elämäkerta nyrkkeilijä Tarmo Uusivirrasta, mikä kunnioittaa kohdettaan ja herättää kuuntelijassa tunteita laidasta laitaan. Siinä on teoksen ajatusmaailma tiivistettynä yhdessä lauseessa. Simo Rantalainen on onnistunut kuvailemaan menneisyyden tapahtumia erinomaisen elävästi, vaikka tapahtumat ovatkin useamman vuosikymmenen takaisia. Kirjaan on todella helppo eläytyä.

Kuuntele Tare ilmaiseksi

Suomessa on käytettävissä useita äänikirjasovelluksia, joista voi kuunnella vaikka Simo Rantalaisen teoksen Tare. Uudet äänikirjasovellusten käyttäjät Suomessa voivat kokeilla äänikirjojen kuuntelua ilmaiseksi. Kirjojen kuuntelu on todella helppoa ja vaivatonta. Sitä kannattaa kokeilla vaikka heti. Nyt voisi olla sopiva hetki aloittaa äänikirjan kuuntelu.