Tapsa
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Tapsa

Tapsa on toimittaja Lasse Erolan vuonna 2012 julkaisema elämäkerrallinen kirja Tapio Rautavaarasta.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tapsa kertoo Tapio Rautavaaran elämästä, urasta ja siitä, miten hän nousi huipulle monella eri alalla. Kirjassa avataan myös enemmän sitä kuinka hänestä tuli koko kansan Tapsa. Kirjoittaja, toimittaja Lasse Erola on pitkän linjan ammattilainen, jolla on takana useita eri teoksia liittyen urheiluun ja kulttuuriin. Erola on kirjoittanut Rautavaaran ohella muitakin elämäkerrallisia teoksia muun muassa Olavi Virrasta.

Tapsa - tarina

Elämäkerrallinen Tapsa on keskittynyt Tapio Rautavaaraan, joka on yksi Suomen menestyneimmistä urheilijoista, ja teki uraa myös muilla osa-alueilla. Rautavaara voitti olympiakultaa, oli menestynyt laulaja, jousiampuja ja näyttelijä. Tapio Rautavaarasta kertovassa kirjassa käydään läpi hänen elämäänsä lapsuudesta alkaen. Hyvin vaatimattomista oloista lähtöisin oleva mies eli lapsuudessaan jatkuvassa puutteessa, ja hänen nousemisensa menestykseen on varsinainen tuhkimotarina.

Tapsa esittelee hyvin kattavasti Rautavaaran elämän lapsesta nuoruuden kautta aikuisuuteen säästelemättä yksityiskohtia. Teos on yli 500 sivua ja sisältää muun muassa merkittävät urheilusaavutukset, diskografian ja filmografian. Kirjassa käsitellään myös Rautavaaran omia mietteitä aiemmin taltioitujen haastattelunauhojen toimiessa lähteenä. Rautavaara pohtii muun muassa suhdettaan äitiinsä ja perheeseensä. Hän kertoo myös mietteitä urheilu-urastaan ja menestyksestä.

Mielipiteitä kirjasta Tapsa

Tapio Rautavaaran työllä on ollut suuri merkitys monen suomalaisen elämässä, ja siksi kirja onkin herättänyt runsaasti mielenkiintoa lukijoissa. Rautavaaralla oli maine tietynlaisena kansanmiehenä ja tavallaan hänen arveltiin säilyttäneen vaatimattomuutensa viimeisiin vuosiinsa saakka. Monen mielestä siksi myös kirjan nimi Tapsa on ollut erittäin osuva, sillä se kuvaa mainosti rehellisen ja mutkattoman Rautavaaran olemusta.

Kirjassa ei ole myöskään salailtu kiertuelämään liittyviä ongelmia, kuten runsasta, jopa käsistä karannutta alkoholinkäyttöä. Lukijoita onkin miellyttänyt tämä tapa käsitellä asiaa molemmilta kannoilta, ja kirja ei suinkaan ole ollut pelkkää menestyksen ja tekojen suitsutusta. Kirja perustuu todella laajaan lähdeaineistoon ja lukiessa selkeästi huomaa, että tekijä on paneutunut aiheeseen todella syvällisesti, mikä onkin lukijan ilo.

Kuuntele Tapsa ilmaiseksi

Äänikirjat ovat erityisesti viime aikoina nousseet suureen suosioon ja se onkin ymmärrettävää, sillä älypuhelimet ovat yleistyneet. Nykyään lähes jokaisella onkin mahdollisuus ladata puhelimeensa jokin äänikirjoja tarjoava sovellus. Tapsa kuuluu myös monien näiden sovellusten valikoimiin. Lisäksi sovelluksista on saatavilla ilmainen kokeilujakso, jonka aikana äänikirjoja voi kuunnella maksutta. Tämä jakso onkin hyvä tilaisuus tutustua Tapio Rautavaaran elämään.