Tähtisade
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Tähtisade

Lars Wilderängin Tähtitrilogian toinen osa, "Tähtisade", ilmestyi Ruotsissa vuonna 2015 alkuperäisnimellä Stjärnfall. Vuonna 1970 syntynyt Wilderäng julkaisi ensimmäisen romaaninsa vuonna 2011, jonka jälkeen uusia kirjoja on ilmestynyt lähes joka vuosi. Lisäksi Wilderäng on tietokirjailija, novellikirjailija ja hän kirjoittaa myös aktiivisesti blogia, jossa ottaa kantaa useisiin Ruotsia ja koko maailmaa puhuttaviin aiheisiin.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina: Sota muukalaisia vastaan

"Tähtisade" jatkaa Lars Wilderängin "Tähtikirkas"-teoksen aloittamaa teemaa siitä, miten kansakunta selviytyy sähkökatkosten aiheuttaman tuhon jälkeen, ja kuinka sivilisaation rakenteet saadaan jälleen koottua ilman elektroniikkaa. Edellisistä tapahtumista on kulunut kymmenen vuotta ja paljon on saatu jo aikaan. Vanhan ajan taidot on otettu uuteen käyttöön ja maanviljely ja karjankasvatus ovat taas arvossaan.

Kirja tuo kuitenkin esiin uuden käänteen, kun maapalloa uhkaa jälleen uusi vaara. Tällä kertaa vihollinen on täysin uusi, mutta millä sotia tuntematonta vastaan? Vastustajana jäljellä olevalla ihmiskunnalla on taho, joka haluaa käyttää hyväkseen kaikkea mitä maapallolla on vielä tarjota. Sotakuvaukset ovat futuristisia, mutta yllättävän kuvaavia. Riittääkö armeijamme ja aseemme pelastamaan ihmiskunnan?

Aina kiinnostava scifi

Tähtitrilogian ensimmäinen osa kuvaa dystopiaa ja sitä, miten ihmiskunta selviytyy täydellisestä taantumasta tilanteeseen, jossa sähkö saatikka elektroniset laitteet eivät ole itsestäänselvyys. "Tähtisade" taas on tyyliltään scifiä, ja siinä missä ensimmäinen osa kuvasi sekasortoa ja sen jälkeistä jälleenrakennusta, se keskittyykin enemmän tulevaisuuden sotakuvaukseen. Tässä Lars Wilderäng onnistuu erinomaisesti ja onkin luonut hyvin tarkkaan pohditun maailman.

Teos on saanut kritiikkiä siitä, että se vie kirjasarjaa liiaksi scifin suuntaan, ja että se sisältää turhan paljon sotimista. Toisaalta, kukapa ei rakastaisi kunnon scifi-teosta tapahtumineen ja kuvauksineen, jotka ovat utopistisia tämän päivän lukijoille – ainakin vielä tällä hetkellä. "Tähtisade" saa uppoutumaan kertomukseen ja odottamaan, miten kaikki ratkeaa trilogian viimeisessä osassa "Tähtipöly".

Kuuntele "Tähtisade"-teosta ilmaiseksi 40 päivän ajan

Ruotsin yksi suosituimmista lähitulevaisuuteen sijoittuvista scifi-teoksista odottaa sinua uppotumaan maailmaan, joka futuristisuudessaan on kuitenkin realistinen. Kuuntele äänikirjana, kuinka yksi katastrofi johtaa toiseen, ja miten neuvokas ihmiskunta kokoaa voimansa ja käy pelottomasti tuntematonta uhkaa vastaan. Voit ladata "Tähtisateen" äänikirjana mille tahansa älylaitteellesi tai vaikka kotikoneellesi ja kokeilla kuuntelua ilmaiseksi 40 vuorokauden ajan.