Suorat sanat
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Suorat sanat

Toimittaja, kirjailija ja yritysvalmentaja Anna Perho kertoo teoksessaan "Suorat sanat", kuinka vaikeista asioistakin on mahdollista oppia puhumaan. Teoksesta on tarjolla nidottu versio ja äänikirja. Anna Perho on tullut tunnetuksi monilahjakkuudestaan, ja hän on kirjoittanut useita elämäntapaoppaita. Vuonna 2019 julkaistu "Suorat sanat" jatkaa samaa sarjaa, jolla voidaan helpottaa suomalaisten arkea.

Sisältö

Moni kohtaa elämässään tilanteita, joissa haluaisi mieluusti käydä keskustelun ja saada mieltä vaivaavat asiat pois alta. Usein näitä tilanteita vältellään konfliktien pelossa, ja suurin osa ihmisistä jättää keskustelut käymättä. Tähän ongelmaan Anna Perho puuttuu uudessa kirjassaan ja kertoo lukijoille ja kuulijoille, kuinka ottaa hankalat asiat puheeksi kohteliaasti, mutta kuitenkin napakasti.

Perho kertoo kiinnostuneensa aiheesta alun alkujaan havaittuaan, että lähes kaikissa ihmissuhteissa niin kotona kuin työpaikallakin on aiheita, joista tietoisesti vaietaan. Perho kertoo kirjoituksen olleen myös oppimisprosessi, sillä hän on itsekin sortunut ikävien asioiden välttelyyn keskustelussa. Anna Perho kannustaa kuitenkin ottamaan asiat puheeksi, sillä pidemmän päälle vaikeneminen johtaa vain isompiin ongelmiin.

Mielipiteitä teoksesta "Suorat sanat"

Anna Perhon kirja on otettu vastaan hyvin, ja erityisesti lukijat ovat pitäneet sen yksinkertaisuudesta ja siitä, että se todella pitäytyy asiassa ja neuvoo, kuinka on mahdollista ilmaista omia tunteitaan asiallisesti, mutta kuitenkin niin, että asiansa saa sanottua. Perho kiinnittää huomion erityisesti positiiviseen vaikuttamiseen, kuten siihen, että kiittäminen ja palkitseminen ovat tutkitusti tehokkaimpia keinoja.

Perho kannustaa myös keskittymään pitkän tähtäimen tavoitteisiin ja seuraamaan tilanteen kehitystä. Lukijoita ja kuulijoita on miellyttänyt esimerkiksi se, ettei kirjassa tarjota nopeita pikaratkaisuja, vaan se tähtää pidempään kehitykseen ja työyhteisön hyvinvointiin. Pientä kritiikkiä se on saanut siitä, että teoksessa ei huomioida riittävän hyvin työpaikan hankalimpia ihmisiä. Kokonaisuudessaan kirja antaa kuitenkin runsaasti ajateltavaa.

Kuuntele "Suorat sanat" -kirjaa ilmaiseksi

Anna Perhon "Suorat sanat" on erinomaista kuunneltavaa esimerkiksi lomalle, varsinkin jos töihin paluu ja ikävät ihmiset työpaikalla ahdistavat. Mikäli äänikirjat eivät ole ennalta tuttuja, voi niihin tutustua erilaisten sovellusten kautta. Monista näistä sovelluksista löytyy myös "Suorat sanat" -äänikirja. Sovelluksien tarjoama koeaika mahdollistaa sen, että kirjoja, kuten "Suorat sanat", on mahdollista kuunnella maksutta kokeilun ajan.