Sitä saa mitä antaa
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Sitä saa mitä antaa

Sitä saa mitä antaa on Sophie Kinsellan (oikealta nimeltään Madeleine Wickham) kirjoittama ja WSOY:n huhtikuussa 2020 julkaisema rakkausromaani. Kinsella on valmistunut Oxfordin yliopistosta ja työskennellyt taloustoimittajana, mutta tätä nykyä vuonna 1969 syntynyt britti vaikuttaa kirjailijana ja hänet tunnetaan parhaiten Himoshoppaaja-sarjastaan. Uutuusteos on Kinsellan tyylille uskollisesti kyynelkanavia avaava, mutta samalla ratkiriemukas.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Juoni

Sitä saa mitä antaa -kirjan keskiössä on vastuuntuntoinen Fixie. Fixien on aina korjattava kaikki, mikä ei ole tiptop. Huomaamattomatkin tahrat on poistettava, vinossa olevat tavarat oikaistava ja epäkohdat on tietenkin korjattava myös ystävien puolesta. Asioissa tapahtuu kuitenkin käänne, kun vieras mies kahvilassa pyytää Fixietä vahtimaan läppäriä. Fixie tietenkin suostuu ja pelastaa koneen vieläpä vesivahingolta.

Kiitollinen Sebastian kirjoittaa Fixielle velkakirjan, jonka jälkeen kaikki mutkistuu. Sebastianin ja Fixien polut risteytyvät monta kertaa ja alkaa oikea vastapalvelusten pingismatsi! Samaan soppaan saapuu myös Fixien nuoruudenrakkaus Ryan, jota hän ei ole unohtanut. Sitä saa mitä antaa kertoo rakkaudesta, mutta myös siitä, miten perheessään alakynnessä oleva Fixie kamppailee tullakseen huomioiduksi.

Arvostelut

Sitä saa mitä antaa on vielä uusi teos, mutta se on ehtinyt kerätä jo lukuisia myönteisiä arvosteluita lukijoiltaan ja kuuntelijoiltaan. Monet ovat pitäneet Kinsellan uutuutta paitsi odotukset täyttävänä, piristävänä ja koskettavana elämyksenä, myös yllättävän samaistuttavana teoksena. Kinsellan tavaramerkki on pirteä huumori ja sitä etsiville Sitä saa mitä antaa ei myöskään tuota pettymystä.

Kun kyseessä on Kinsella, ei vertailua Himoshoppaaja-sarjaan voida välttää: Himoshoppaaja-sarja ja Sitä saa mitä antaa ovat monista lukijoista sopivassa määrin samanlaisia, mutta myös sopivassa määrin erilaisia. Sitä saa mitä antaa -kirjan vahvuutena pidetään etenkin päähenkilö Fixietä. Monien mielestä Fixie on Himoshoppaaja-Beckyyn verrattuna samaistuttavampi pääsankaritar ja vastuuntuntoisen Fixien kamppailuihin on helppo löytää kosketuspintaa myös omasta elämästä.

Kuuntele Sitä saa mitä antaa ilmaiseksi

Uudet kuuntelijat voivat nyt testata Sitä saa mitä antaa -äänikirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjapalveluiden kautta. Äänikirjapalvelut ovat suosittu ja moderni tapa kokea kirjaelämys. Tarvitset vain mobiililaitteen ja halutessasi kuulokkeet, ja äänikirjat kulkevat helposti mukanasi niin lenkille, automatkalle kuin mökillekin tai vaikka läheiselle hiekkarannalle, jossa voit kuunnella tämän uutuuskirjan aurinkoa ottaessasi!