Salamurhaajan kohtalo
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Salamurhaajan kohtalo

"Salamurhaajan kohtalo" on yhdysvaltalaisen Robin Hobbin kirjoittama fantasiakirja, joka päättää Narri ja Näkijä -nimisen trilogian. Kirja on julkaistu vuonna 2019. Hobb aloitti kirjoittamisen jo 1970-luvun alussa nimellä Megan Lindholm, ja hän on vuosien aikana tullut tunnetuksi erityisesti fantasiakirjasarjoistaan. Kirjailijan teoksia on käännetty yli 20 kielelle.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Salamurhaajan kohtalo alkaa siitä, kun kovaonninen prinssi Fitz suree tyttärensä Pörrin kuolemaa. Todellisuudessa tytär ei ole kuitenkaan kuollut, vaan hänet on kaapattu Palvelijoiden eli Valkoisten profeettojen toimesta. Palvelijat aikovat käyttää Pörrin ainutlaatuisia näkijänlahjoja hyödykseen, mutta vaarantavat siinä samassa koko maailman tulevaisuuden.

Fitz sekä hänen ystävänsä Narri ovat vakuuttuneita Pörrin kuolemasta, ja he lähtevät kostoretkelle. Heidän päämääränään on matkata kaukaiseen Clerresin kaupunkiin ja eliminoida jokainen Palvelija. Tuhotakseen kaupungin tulee kuitenkin sekä Narrin että Näkijän tehdä merkittäviä uhrauksia. Salamurhaajan kohtalo kiteyttää koko kirjasarjan pakettiin melko yllättävälläkin tavalla.

Mielipiteitä kirjasta

Salamurhaajan kohtalo on otettu sekä lukijoiden että kuuntelijoiden puolelta hyvin vastaan. Hobbin tapaa kirjoittaa fantasiaa on kehuttu vuolaasti, sillä hänen tekstilleen ominaisia piirteitä ovat muun muassa tarkkanäköisyys, kuvailevuus sekä todenmukaisuus. Kirjailija osaa paneutua niin nuorten miesten kasvutarinoihin kuin eläintenkin ajatusmaailmaan ennennäkemättömällä intensiteetillä.

Päähenkilö Fitzin elämää on seurattu jo useassa Hobbin teoksessa, ja Salamurhaajan kohtalo sitoo kaikki auki olleet tarinanpätkät taidokkaasti yhteen. Moni vannoutunut fani onkin kokenut tyhjyyden tunnetta ja jopa surua luettuaan teoksen. Erityisesti kirjan lopun on todettu olevan yllätyksellinen ja jopa epätoivottu päätös hienolle trilogialle.

Kuuntele Salamurhaajan kohtalo ilmaiseksi

Äänikirja on moderni ja suosittu tapa nauttia kirjojen ihmeellisestä maailmasta. Kun kirjoja kuuntelee lukemisen sijaan, voi samaan aikaan touhuta muuta, kuten esimerkiksi lenkkeillä tai siivota. Salamurhaajan kohtalo löytyy jo monista suomalaisista äänikirjasovelluksista, ja useat palvelut tarjoavat uusille käyttäjilleen kokeilujaksoja, joiden aikana palvelun käyttö on maksutonta.