Saiturin joulu
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Saiturin joulu

”Saiturin joulu” on yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista joulutarinoista ja se onkin muodostunut tärkeäksi osaksi monen joulua ja sen perinteitä. Tämä vuonna 1843 julkaistu kirja on tunnetun englantilaisen kirjailijan Charles Dickensin käsialaa. Häntä pidetään kirjallisuuden nerona sekä yhtenä suurimmista viktoriaanisen ajan romaanikirjailijoista. Dickensin muihin tunnettuihin teoksiin lukeutuvat muun muassa "David Copperfield" ja "Oliver Twist".

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Saiturin joulu” -äänikirja kertoo vanhasta ja varakkaasta miehestä, Ebenezer Scroogesta. Scrooge on katkeroitunut, eikä pidä ihmisistä, olivat he sitten millaisia tahansa. Hän on myös kitupiikki, jonka ajatukset pyörivät täysin rahan ympärillä – myös jouluna. Scrooge käännyttää töykeästi oveltaan niin tutut kuin tuntemattomatkin, keräsivät he sitten rahaa köyhille tai kutsuivat mukaan jouluaterialle.

Joulua edeltävänä päivänä Scrooge joutuu yllättäen kohtaamaan menneisyytensä haamut ja saa heiltä varoituksen omasta itsekkyydestään sekä sen aiheuttamista mahdollisista seuraamuksista. Muista piittaamaton Scrooge päätyy matkalle sekä menneiden että tulevien vuosien jouluihin ja ajautuu pohtimaan omia arvojaan ja näkemyksiään. Hän oppii hiljalleen, että raha ei korvaa niitä asioita, jotka ovat elämässä oikeasti tärkeitä.

Vastaanotto

”Saiturin joulua” kutsutaan Charles Dickensin mestariteokseksi. Se on saanut positiivisen vastaanoton ensijulkaisustaan saakka: kirja julkaistiin 19. joulukuuta 1843, ja jouluaattoon mennessä ensipainos oli jo myyty loppuun. Kirjan saamia kriitikkojen arvosteluja on kuvailtu yhdenmukaisen hyviksi, ja se on saavuttanut oman paikkansa myös lukijoidensa sydämissä. Kertomusta ja sen sanomaa on jaettu sukupolvelta toiselle, etenkin jouluisin.

Kirjan suosiosta kertoo myös se, että tarinaa on kerrottu eteenpäin eri muodoissa. Kirja on käännetty lukuisille eri kielille, ja uudistettuja käännöksiä on julkaistu myös suomeksi aika ajoin. ”Saiturin joulu” sovitettiin pian julkaisunsa jälkeen myös näyttämölle, ja erilaisia sovituksia myös oopperan ja baletin muodossa voi nähdä ympäri maailman vuosittain. Tarinasta on tehty myös useita elokuvia.

Kuuntele "Saiturin joulu" -äänikirja ilmaiseksi

Vuosien saatossa ”Saiturin joulu” -tarinasta on voinut nauttia monissa eri muodoissa. Nyt voit nauttia tästä jouluisesta klassikkotarinasta myös äänikirjana, joka on mukava ja helppo tapa nauttia kirjasta esimerkiksi matkustaessa tai muun tekemisen ohessa. Uutena kuuntelijana sinulla on myös mahdollisuus tutustua äänikirjoihin ilmaiseksi jopa 14 päivän ajan useiden eri Suomessa saatavilla olevien sovellusten avulla.