Risto Räppääjä ja Sevillan saituri
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

"Risto Räppääjä ja Sevillan saituri" kuuluu Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan rakastettuun "Risto Räppääjä" -kirjasarjaan, joka on kokenut suurta suosiota Suomessa. Kirja on julkaistu ensi kerran Tammi-yhtiön toimesta vuonna 2014, ja siitä on saatavilla myös äänikirja ja e-kirja. Tässä kirjasarjan osassa Risto Räppääjä saa yllättävän kirjeen Espanjassa asuvalta sukulaiseltaan.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Risto Räppääjä ja Sevillan saituri" alkaa siitä, kun Sevillassa asusteleva varakas Ernesti Ohranen lähestyy Ristoa kirjeellä ilmoittaen, että harkitsee pojasta perijäänsä. Ernesti on saapunut Suomeen ja haluaa tavata Riston. Elvi ja Rauha-täti loihtivat Ristosta salonkikelpoisen herraspojan, jotta tämä tekisi mahdollisimman hyvän vaikutuksen rikkaaseen sukulaismieheen. Ristoa ei vierailu kiinnosta, mutta lupaus uusista rummuista saa hänet lähtemään.

Kun Risto pääsee perille taloon, alkaa siellä tapahtua kummia asioita. Tuntuu, kuin koko talo olisi täynnä salakäytäviä. Nelli saapuu Riston avuksi karmivaan taloon, ja lopulta sinne saapuvat myös Elvi, Lennart ja Rauhakin. Kuten muutkin Risto Räppääjästä kertovat kirjat, myös "Sevillan saituri" käsittelee monille tuttuja, vakaviakin aiheita hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla.

Kritiikki

"Sevillan saituri" on otettu lukijoiden keskuudessa vastaan yhtä avoimin sylin kuin kirjasarjan muutkin osat. Teoksen on sanottu kuvailevan taidokkaasti erilaisia ihmisluonteita ja laittavan lukijansa ajattelemaan asioita syvemmin. Lukija jää pohtimaan esimerkiksi sitä, miksi toiset ovat saitoja ja toiset anteliaita, tai miksi jotkin ihmiset ovat ilkeitä ja pahansuopia, kun taas toiset ovat kilttejä ja hyväntahtoisia.

Erityisesti lapsiperheet ovat pitäneet siitä, että "Sevillan saituria" lukiessa lasten kanssa on helppo keskustella vaikeistakin aiheista luontevasti. Kirja on ajoittain jännittävä, mutta tunnelmaa kevennetään omalaatuisella huumorilla, joka on tuttua sarjan muistakin osista. Teosta on myös kehuttu siitä, että juoni on hyvin kasassa ja kirja sopii kaikenlaisille lukijoille iästä ja sukupuolesta riippumatta.

Kuuntele "Risto Räppääjä ja Sevillan saituri" -teosta ilmaiseksi

"Risto Räppääjä ja Sevillan saituri" on sopivaa luettavaa koko perheelle. Jos aikaa yhteisiin lukuhetkiin ei kuitenkaan kiireisessä arjessa löydy, voi äänikirja olla hyvä vaihtoehto. Äänikirjaa voi kuunnella esimerkiksi iltaisin yhteisen televisiohetken sijaan tai vaikka iltasatuna nukkumaan mennessä. Sovelluskauppojen tarjonnasta löytyy monia suomalaisia äänikirjasovelluksia, joista osa tarjoaa uusille asiakkailleen jopa ilmaisia kokeilujaksoja.