Renaten tarina
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Renaten tarina

Kirja ”Renaten tarina” ilmestyi elokuussa 2018. Teoksen takana on Johanna Sinisalo – kirjailija ja käsikirjoittaja, joka on julkaissut romaaneja sekä tieteis- ja fantasianovelleja. Hänen esikoisromaaninsa ”Ennen päivänlaskua ei voi” sai ilmestymisvuotenaan 2000 Finlandia-palkinnon. ”Renaten tarinassa” on monta tasoa: se on sekoitus seikkailuromaania, romanttista tarinaa ja scifiä.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Äänikirja ”Renaten tarina” kohdeyleisöä ovat ennen kaikkea ”Iron Sky” -elokuvan fanit ja ”Iron Sky” -maailman tuntijat. Kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2047, mikä on ”Iron Sky” -elokuvien tapahtuma-aikaa huomattavasti myöhäisempi ajankohta. Vaikka tarinan päähenkilö Renate Richter on kasvanut kuussa natsien salaisessa linnakkeessa, on hän kuitenkin kiinnostunut maasta.

”Renaten tarina” sisältää 300 sivua itse Renaten päiväkirjatekstejä, jotka avaavat lukijalle natsien kuusiirtokunnan elämää ja natsien ideologiaa. Kirjassa keski-ikäinen Renate lukee lapsuutensa päiväkirjoja ja ihmettelee itseään nuorempana – tehtiinhän Renatesta kuunatsien lasten opettaja. Viisikymppisenä hänestä on tullut luonnon ystävä ja ympäristön suojelija.

Yhteiskunnallinen satiiri

”Renaten tarina” -kirjassa maa kuvataan väärämielisten ja turmeltuneiden asuinpaikkana. Jopa päähenkilö on sokeasti lapsesta saakka haaveillut pääsevänsä käännyttämään maan asukkaita natsiaatteeseen. Lopulta Renate pääsee natsivakoojien mukana maahan matkalle, jonka tarkoitus on hankkia uutta teknologiaa maan lopulliseen tuhoamiseen – seurauksena syttyykin monia ihmishenkiä vievä sota.

”Renaten tarina” kertoo siitä, kuinka aate voi johdatella ihmisten mieliä. Kirja kuvailee osuvasti vallanhimoa ja ihmisjoukkojen manipulointia. Natsijohtajat eivät kerro kaikkea ihmisten alkuperäisestä asuinpaikasta maasta, eikä yksilöille sallita vapaata ajattelua. Kirja osoittaa kipakasti, etteivät ihmiset opi menneisyydestään ja todistaa, että ihmismieliä voi hallita.

Kuuntele ”Renaten tarina” ilmaiseksi

Oletko aikaisemmin kokeillut äänikirjaa? Äänikirjaa on helppo kuunnella samalla, kun teet koti- tai käsitöitä tai olet koiran kanssa lenkkeilemässä. Uudet käyttäjät voivat jopa kokeilla ilmaiseksi äänikirjasovelluksia, jotka ovat saatavilla Suomessa. Myös ”Renaten tarina” -äänikirjaa voi kuunnella älypuhelimeen tai tablettiin ladattavilla sovelluksilla missä ja milloin vain.