Rakkautta koleran aikaan
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Rakkautta koleran aikaan

Gabriel Garcia Márquez on yksi vuosisadan puhutuimmista kirjailijoista. Kolumbiassa syntynyt kirjailija eli suuren osan elämästään Euroopassa ja Meksikossa. Márquez oli poliittisesti hyvin aktiivinen ja ystävystyi muun muassa Fidel Castron kanssa, minkä seurauksena hän vietti myös runsaasti aikaa Kuubassa. Márquezin kirja ”Rakkautta koleran aikaan” sijoittuu 1800-luvun loppupuolelle Karibianmeren rannikolle, ja se on julkaistu vuonna 1988.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

”Rakkautta koleran aikaan” – tarina

"Rakkautta koleran aikaan" -äänikirja kertoo kolmen henkilön tarinan: tohtori Juvenal Urbinon, kunnianhimoiseen jokilaivayhtiössä työskentelevän Florentino Arizan sekä Fermina Dazan. Molemmat miehet ovat rakastuneet Ferminaan. Florentinon rakkaus on kytenyt jo nuoresta pojasta alkaen, mutta Ferminan isän mielestä Florentino ei ole sopiva tyttärelle. Ajan myötä myös Fermina itse huomaa, etteivät hänen tunteensa Florentinoa kohtaan ole miltä vaikuttavat.

Myös tohtori Juvenal Urbino on päättänyt saada Ferminan itselleen, ja he menevätkin naimisiin. Florentino ei kuitenkaan tyydy kohtaloonsa, vaan on vannonut rakastavansa Ferminaa ikuisesti ja päättää saada hänet itselleen, vaikka se veisikin vuosia hänen elämästään. Ferminalle käykin vuosien kuluessa ilmi, että onni saattaa olla jotain aivan muuta kuin mitä aluksi kuvittelee.

”Rakkautta koleran aikaan” – mielipiteitä

Gabriel Garcia Márquezin kirjat ovat herättäneet lukijoissa ja kuulijoissa kiinnostusta, ja kriitikoiden joukossa ihailua. "Rakkautta koleran aikaan" -äänikirja noudattelee jossain määrin kirjailijalle tyypillisiä linjoja, mutta toisaalta teoksessa tulee esiin täysin uudenlaisia näkökulmia. Konteksti vie kirjassa aikaan, jolloin maailma oli hyvin erilainen kuin nykyään. Avioliitot olivat pääosin järkiperusteisia, mutta kirja kertoo toisaalta ennen kaikkea rakkaudesta.

Gabriel Garcia Márquezin tyypillistä tyyliä nähdään muun muassa siinä, miten hän kuvailee ihmisten välisiä suhteita romanttisesti ja toisinaan myös humoristisesti. Kirjassa sekoittuvat komedia ja tragedia, ja toisaalta se on kuitenkin jossain määrin realistinen kuvaus 1800-luvun lopun elämästä sekä ihmisten kohtaamista haasteista. Samalla rakkaustarina rinnastetaan nerokkaasti ajalle sopiviin ilmiöihin, kuten siirtomaavallan sortumiseen.

Kuuntele "Rakkautta koleran aikaan" ilmaiseksi

Äänikirjojen parissa voi helposti vierähtää tovi, jos toinenkin: äänikirja on miellyttävä ajanviettotapa ja helppo muoto kirjallisuudesta nauttimiseen. Äänikirjoihin on mahdollista tutustua esimerkiksi erilaisten sovellusten avulla, jotka usein tarjoavat uusille käyttäjilleen ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana äänikirjoja on mahdollista kuunnella maksutta. Näistä sovelluksista osa on ottanut valikoimiinsa myös Gabriel Garcia Márquezin teoksen "Rakkautta koleran aikaan".