Rajoilla
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Rajoilla

Rajoilla-kirjan kirjoittaja Eva Wahlström on Suomen kaikkien aikojen menestynein naisnyrkkeilijä. Vuonna 1980 syntynyt kirjailija on avionimeltään Räsänen, ja hän on jo uransa päättänyt nyrkkeilijä. Evasta tuli vuonna 2015 ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn maailmanmestaruuden voittanut suomalainen, ja hän on voittanut myös EM-hopeaa vuosina 2004 ja 2005. Rajoilla on rehellinen kuvaus huippunyrkkeilijän urasta.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Rajoilla-kirjan on julkaissut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura vuonna 2014. Positiivisuudestaan tunnettu Eva Wahlström paljastaa kirjassaan myös huippu-urheilijan arjen synkempiä puolia. Suomen nyrkkeilyä hallitseva urheilija harjoittelee äärirajoilla, kunnes jalat hädin tuskin kantavat. Keho hälyttää, mutta miten nyrkkeilystä voisi luopuakaan? Se on kuin luopuisi omasta itsestään.

Tarina

Rajoilla on teos Evan ammattilaisvuosilta. Eva on voittanut kymmenennen peräkkäisen Suomen mestaruutensa, ja nyrkkeilijän keho joutuu sairauskierteeseen. Nyrkkeilijä ei voi edes kävellä, saati nousta kehään. Pohjakosketus pakottaa katsomaan alaa uusin silmin. Nyrkkeileminen on mahdotonta, mutta nyrkkeilystä luopuminen ei sekään ole vaihtoehto.

Evalle Wahlströmille syntyy myös lapsi ja nyrkkeilijän valmentaja vaihtuu. Keho alkaa taas toipua, ja se tuo uutta iloa Evan elämään. Rajoilla on monia käänteitä sisältävä teos, joka kertoo niin rakkaudesta kuin sisukkuudestakin – sekä siitä, kuinka valo voittaa lopulta pimeyden.

Yleisön palaute

Huippu-urheilijan teos on saanut paljon huomiota Suomessa. Rajoilla-kirja on keskusteluttanut paljon niin tunnetuissa medioissa kuin yksittäisten lukijoidenkin toimesta. Kirjan on sanottu olevan muun muassa täynnä tunteita ja sen sanotaan kertovan yleensä piilossa pidettävistä osista urhelijan elämää: pelosta, kivusta ja paineista.

Rajoilla on saanut runsaasti hyvää palautetta. Osa on antanut teokselle jopa täydet viisi tähteä. Rajoilla-kirjan sanotaan myös tempaisevan mukaansa niin kuin ottelu ottelijansa. Sen sanotaan välittävän Evan lämpimyyden ja viisauden, mutta myös vahvan sinnikkyyden ja elämänjanon. Kirja on imaissut mukaansa jopa nyrkkeilystä pitämättömät lukijansa.

Kuuntele Rajoilla-kirjaa ilmaiseksi

Uudet käyttäjät voivat kokeilla kirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjapalveluiden kautta. Kirjan lukijana toimii Pihla Pohjonen ja sen kesto on 11 tuntia ja 55 minuuttia. Suosittua ja arvostettua teosta Rajoilla voi nyt kuunnella äänikirjapalvelun ja kuulokkeiden avulla helposti missä vain.