Psykopaatit ympärilläni
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Psykopaatit ympärilläni

”Psykopaatit ympärilläni” on teos, jonka on kirjoittanut ruotsalainen Thomas Erikson. Saman kirjailijan käsialaa ovat myös teokset ”Idiootit ympärilläni” ja ”Kehnot pomot ympärilläni”. Thomas Erikson on käyttäytymistieteisiin erikoistunut kirjailija, joka on perehtynyt erityisesti vuorovaikutuksiin yhteisöissä. Hän on valmentanut Ruotsissa suuryritysten johtoportaita vuorovaikutuksen osalta. Kirja on julkaistu vuonna 2018, ja teoksesta on saatavilla myös äänikirja.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Psykopaatit ympärilläni” keskittyy erityisesti persoonatyyppien jaotteluun ja siihen, miten ihmiset voidaan luokitella tiettyjen ominaisuuksien perusteella. Kirjassa ohjeistetaan jakamaan ihmiset neljään eri väriin heidän luonteensa mukaan. Kaikilla väreillä on oma hallitseva ominaisuutensa. Tämä auttaa luokittelemaan, ennakoimaan ja ymmärtämään ihmisten käyttäytymistä, sillä heiltä voi väriluokituksensa perusteella odottaa tiettyjä ominaisuuksia ja toimintamalleja.

Väriominaisuuksien perimmäinen tarkoitus on kuitenkin jakaa ihmiset itselle vaarallisiin ja myrkyllisiin persooniin sekä toisaalta taas tunnistaa ne, joiden seura on miellyttävää ja tukee omaa jaksamista. Erikson esittelee idean, jonka mukaan tuntemalla itsensä ja muut paremmin, joutuu vähemmän muiden tallomaksi ja saa enemmän arvostusta niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Omana itsenään vapaasti oleminen on kaiken avain.

Kritiikki

”Psykopaatit ympärilläni” on saanut mediassa melko runsaasti huomiota erityisesti terveydenhuollon ammattilaisilta, kuten psykologeilta ja muilta mielenterveysalaan perehtyneiltä. Eriksonia on kritisoitu teoksen pseudotieteellisyydestä ja siitä, että hän ei juurikaan selvitä käyttämiään käsitteitä ja oikoo mutkia suoraksi teorioissa, jotka voivat olla hyvinkin moniulotteisia. Erikson on saanut myös kritiikkiä siitä, että hän ei ole psykologian ammattilainen.

”Psykopaatit ympärilläni” viehättää kritiikistä huolimatta monia. Sen lukijat ja kuulijat kertovat saaneensa kirjan avulla apua, joka on helpottanut heitä omassa arjessaan, kun he ovat kohdanneet psykopaatteja. Se on auttanut monia kehittämään parempaa itsetuntemusta ja helpottanut ymmärtämään muita ihmisiä. Kokonaisuudessaan ”Psykopaatit ympärilläni” onkin mielenkiintoista luettavaa. Se on myös varsin helppotajuinen, mikä tekee kirjasta helposti lähestyttävän kaikille.

Kuuntele ”Psykopaatit ympärilläni” ilmaiseksi

Mikäli ”Psykopaatit ympärilläni” vaikuttaa mielenkiintoiselta teokselta ja äänikirjat kiinnostavat, on Suomessa tarjolla runsaasti eri sovelluksia, joiden avulla äänikirjoja voi kuunnella. Nämä kyseiset sovellukset tarjoavat kuulijalle usein ilmaisen jakson kokeilua varten, ja monen sovelluksen valikoimista löytyy myös Thomas Eriksonin ”Psykopaatit ympärilläni”. Äänikirjojen avulla on siis mahdollista tutustua ihmisen persoonaan täysin ilmaiseksi.