P.S. Rakastan sinua
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

P.S. Rakastan sinua

"P.S. Rakastan sinua" on vuonna 2005 julkaistu romanttinen teos, jonka on kirjoittanut irlantilainen Cecelia Ahern. Kyseessä on kirjailijan esikoisteos, joka saavutti suuren suosion heti ilmestymisensä jälkeen. Kirjoja on myyty maailmalla yli miljoona kappaletta, ja tarinasta on tehty suursuosion saavuttanut elokuvakin. Suomessa kirjan on kustantanut Gummerus ja siitä on olemassa niin e-kirja, äänikirja kuin pokkarikin. Nykypäivänä Ahern kuuluu Irlannin luetuimpiin kirjailijoihin, ja myös muista hänen teoksistaan on tehty elokuvia.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"P.S. Rakastan sinua" on raadollisen kaunis rakkaustarina. Holly ja Gerry ovat rakastunut pariskunta, joiden aikomuksena on elää loppuelämä yhdessä. Yllättäen Gerry kuitenkin kuolee alle 30 vuoden iässä, ja Holly murtuu valtavan surun alle. Eräänä päivänä hänen äitinsä soittaa ja kertoo, että Hollylle on saapunut paksu kirjekuori, jossa lukee päällä "lista". Kyseessä on Gerryn vaimolleen jättämä kuori, joka sisältää kymmenen kirjettä – yhden jokaiselle kuukaudelle uuteen vuoteen asti.

Jokainen Gerryn kirje sisältää jonkinlaisen tärkeän elämänohjeen, metkun, viestin tai toivon pilkahduksen. Idean kirjeiden kirjoittamiseen Gerry on saanut pariskunnan keskinäisestä leikittelystä: mitä Holly tekisi, jos Gerrya ei olisi? Niinpä kirjeet sisältävät muistutuksia valojen sammuttamisista laskujen maksamiseen. Kun kirja etenee, alkaa vaikuttaa siltä, että Gerry on punonut jopa kokonaisen juonen Hollyn uutta elämää varten. Viestit sisältävät muun muassa karaoke-ilmoittautumisia, uusien vaatteiden ostoa ja lopuksi matkan, joka voi tuoda Hollyn elämään jopa uuden rakkauden.

Kritiikki

"P.S. Rakastan sinua" otettiin lukijoiden keskuudessa innolla vastaan heti julkaisunsa jälkeen. Kirjaa on kehuttu siitä, että se on hyvin perinteinen, mutta saa silti silmäkulmat kostumaan ajoittain ilosta ja ajoittain surusta. Teos kuvailee aidon tuntuisesti nuoren naisen selviytymistä yhdestä maailman vaikeimmista menetyksistä. Lukijat ovat arvostaneet sitä, miten aidosti Ahern kuvailee surun vaiheita ja tuo esille sen, että myös sureva ihminen voi sydämensä taakasta huolimatta aika ajoin nauraa ja hymyillä.

Joidenkin lukijoiden mielestä "P.S. Rakastan sinua" on viihdekirjaksi liian pitkä, sillä teoksessa on yli 500 sivua. Kriittisimmät lukijat ovat niin ikään moittineet kirjaa kliseiseksi ja jopa lapselliseksi, sillä teoksessa on paljon niin kutsuttua suloista hömppää. On vaatteita, shoppailua ja vaaleanpunaista rakkautta. Lisäksi teoksessa tulee esille melko selkeät sukupuoliroolit, mikä osaltaan jakaa luonnollisesti mielipiteitä. Kaiken kaikkiaan teos koetaan joka tapauksessa hyvän mielen kirjaksi, joka raskaasta aiheesta huolimatta jättää hymyn huulille.

Kuuntele "P.S. Rakastan Sinua" ilmaiseksi

Äänikirjat ovat hyvä vaihtoehto perinteisille kirjoille, sillä niiden pariin voi siirtyä missä ja milloin vain. Mobiililaitteiden sovelluskaupoissa on saatavilla useita eri äänikirjasovelluksia suomen kielellä. Osa palveluista tarjoaa uusille käyttäjilleen ilmaisia kokeilujaksoja, joiden aikana kirjojen kuunteleminen onnistuu täysin veloituksetta. Myös "P.S. Rakastan sinua" löytyy nyt äänikirjana, joten sen tapahtumista päästään helposti nauttimaan esimerkiksi työmatkan aikana tai jumppatuntia odotellessa. Etsi siis itsellesi sopiva sovellus, aktivoi kokeilujakso ja nauti "P.S. Rakastan sinua" -kirjasta!