Pimeä aika
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Pimeä aika

"Pimeä aika" on keskiajan asiantuntija Jaakko Tahkokallion keskiaikaa ja siihen liittyviä väärinkäsityksiä käsittelevä teos. Kirja kuvaa keskiaikaa todenperäisemmin murtamalla siihen liittyviä myyttejä. Vuonna 2019 julkaistussa teoksessa keskiaikaa koskevat kliseet saavat kyytiä. Oliko keskiaika niin pimeä kuin on luultu? Oliko kirkolla mielivalta ja luulivatko keskiajan ihmiset oikeasti maapallon olevan litteä?

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Sisältö

Ajatus pimeästä keskiajasta elää sitkeästi vielä tänä päivänä kuultavissa kertomuksissa. Mutta oliko keskiaika sellaista kuin on luultu? "Pimeä aika" oikoo kymmenen yleistä väärinkäsitystä keskiajasta. Kirjan kukin luku alkaa lyhyellä kuvitteellisella tarinalla, jossa esitellään väittämiä keskiajasta. Väittämien jälkeen keskiajan asiantuntija Jaakko Tahkokallio tarkastelee kertomuksia ja kyseenalaistaa luvun alkutarinassa kerrotut asiat.

Keskiajasta ei kuitenkaan maalailla ruusuista kuvaa, vaan kirjassa käsitellään myös ajan pimeitä puolia. Monet kauhutarinat ajanjaksolta ovat kuitenkin osoittautuneet paikkansa pitämättömiksi. Teos kertoo keskiajan lisäksi siitä, miksi uuden ajan ihmiset, kuten tutkijat ja kirjailijat, ovat esittäneet pimeän ajan ihmiset niin barbaarisina. Kirja myös muistuttaa, etteivät kyseisen ajan ihmiset olleet yhdestä puusta veistettyjä.

Kirjailija ja kritiikki

Historioitsija Jaakko Tahkokalliolla on laaja asiantuntemus keskiajasta, mikä välittyy "Pimeä aika" -kirjan kautta sen lukijoille ja kuuntelijoille. Kirjailija työskentelee tällä hetkellä kansalliskirjastossa historioitsijana keskiaikaisten aineistojen ja vanhojen karttojen parissa. Hän on myös toiminut historiantutkijana Helsingin yliopistossa ja Lontoon King’s Collegessa. Jaakko Tahkokallion "Pimeä aika" -kirja on hänen ensimmäinen keskiaikaan liittyvä yleisteoksensa.

"Pimeä aika" -kirjan on sanottu olevan varsin täsmällinen opas keskiajan yhteiskuntaan, sillä kirjailija näkee paljon vaivaa kantojensa perusteluun. Kirjaa on kuvailtu myös ennakkoluuloja haastavaksi teokseksi, ja se on saanut hyviä arvosteluita lukijoiden sekä kuuntelijoiden osalta. "Pimeä aika" on tietoa antava dokumentaarinen teos kaikille niille, joita kiinnostaa keskiaika ja siihen liittyvät myytit.

Kuuntele "Pimeä aika" -kirjaa ilmaiseksi

Äänikirja on mukava ja vaivaton tapa kokea kirja vaikkapa muun tekemisen ohessa. Sovelluksen lataaminen on nopeaa, ja teoksia voi kuunnella sen avulla kätevästi esimerkiksi älypuhelimen ja kuulokkeiden avulla. "Pimeä aika" -kirja on nyt kuunneltavissa suomeksi äänikirjapalveluiden kautta. Uudet käyttäjät voivat kuunnella kirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjasovellusten kautta maksuttomien tutustumisjaksojen ansiosta.