Papan kanssa kahvilla
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Papan kanssa kahvilla

Lotta-Sofia Saahkon kirja Papan kanssa kahvilla julkaistiin marraskuussa 2020. Teosta edelsi Lotan ja papan vanhojen sävelmien esitykset Facebookisssa, jotka saavuttivat suuren suosion. Kirjassa keskitytään papan koskettavaan tarinaan Lotan kertomana. Pappa on Karjalan viimeisiä evakkoja ja hän kertoo pitkään vaietusta tuskasta aiheen ympärillä. Pappa ja Lotta keskustelevat myös musiikista, heinätöistä ja jopa kosiomatkasta! Keskustelut saavat väistämättä ajattelemaan myös omia isovanhempia.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Papan kanssa kahvilla kirjoittaja on Lotta-Sofia Saahko, jolta löytyy kokemusta muun muassa musiikkiteatterista sekä runojen kirjoittamisesta. Saahkolla on karjalaiset juuret, joista hän on erittäin ylpeä asuttuaan ja opiskeltuaan koko elämänsä ulkomailla. Suomessa Saahko on aina löytänyt tukea ja voimaa Valkeakoskelta papan luota.

Tarina

Papan kanssa kahvilla -kirja käy läpi papan evakkoon lähtemisen pienenä poikana, lapsuuden viettämisen heinäpelloilla ja papan tavaksi tulleen radio-ohjelman kuuntelemiset. Vaikka papalla on kipeitä muistoja Karjalasta, kertoo hän myös paikan kultaiset muistot. Papan kaunis ja mielessä pidettävä elämänasenne onkin, että sade vain kastelee marjapensaat!

Vaikka papan ja Lotan välillä on 60 vuotta, niin tämä hellyyttävä tarina osoittaa, että laulun ja tarinan merkeissä nuori ja vanha voivat kohdata. Papan kanssa kahvilla on hauska, mutta myös herkkä tarina. Mukaan on saatu lisättyä myös lauluja, jotka elävöittävät tarinaa ja saavat hymyn huulille.

Arvosteluja

Lotta-Sofia Saahkon ajatuksena oli kirjoittaa kirja evakon tarinan sota-ajalta ja sen vaikutuksesta tuleviin sukupolviin. Juuri tämä näkökulma on nostanut Saahkon teoksen suosioon, koska selvästi aiheelle oli kysyntää ja aiheen ympärillä olevaa tuskaa halutaan keskustelun avulla lieventää. Parhaimmillaan kirja on auttanut lukijoita ymmärtämään vanhempiaan ja isovanhempiaan paremmin.

Papan kanssa kahvilla on saanut paljon pelkästään hyvää palautetta. Teos tempaa kaikenikäiset lukijat mukaansa koskettavalla tavallaan. Papan ja Lotan keskustelut saavat nuoremmat ymmärtämään vanhempaa sukupolvea aivan uudella tavalla. Tarina on hyvin eläväinen ja se onkin ihana kuunnella silmät kiinni tempautuen samalla laulujen ja tarinoiden mukaan.

Kuuntele Papan kanssa kahvilla ilmaiseksi

Äänikirja on rento ja mukava tapa kokea kirja. Erityisesti Papan kanssa kahvilla on äänikirjaksi erinomainen sen laulukohtausten vuoksi. Kirjan lukee Lotta ja pappa itse, joten tekstiin eläytyminen on taattu! Jos kirjan kuuntelu houkuttaa, niin saat uutena asiakkaana 14 päivän ilmaisen kuuntelujakson äänikirjojen maailmaan.