Päiväkirja
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Päiväkirja

Anne Frankin kirjoittama ”Päiväkirja” on rohkean nuoren tytön omin sanoin kirjoitettu tarina hänen perheensä pakomatkasta natsisaksan jaloista. Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1947, ja tässä uusimmassa painoksessa on mukana aikaisemmin julkaisematonta tekstiä Annen päiväkirjan tähän asti salassa pidetyiltä sivuilta. Äänikirja julkaistiin lokakuussa 2019, ja se on Anne Frank -säätiön hyväksymä painos.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Kun juutalaisten tilanne vuonna 1942 alkoi käymään tukalaksi Amsterdamissa, täytyi silloin 13-vuotiaan Annen perheineen lähteä pakomatkalle jonnekin, mistä heitä ei löydettäisi. Päiväkirja oli Annen turvana, ja hän kirjoitti sinne tarinoita ja myös aivan tavallisia teinitytön ajatuksia ja mietelmiä matkansa varrelta. Frank osasi kuvailla tarkasti perheen oloja ja sitä, mitä hän tiesi ulkomaailmassa tapahtuvan.

”Päiväkirja” kuvaakin hyvin tavallisen nuoren elämää, mutta samalla sitä kammottavaa todellisuutta, jonka vainotut juutalaiset joutuivat kokemaan. On historiallisesti merkittävää, että Anne kirjoitti näitä tapahtumia hyvin kuvainnollisesti ja yksityiskohtaisesti jälkipolvien luettavaksi. Kirjan aitoutta kuitenkin epäiltiin tietyissä piireissä hyvinkin pitkään, ja eri tahot joutuivat esittämään paljon todisteita, jotta päiväkirjan aitoudesta voitiin vakuuttua.

Ennen julkaisematonta materiaalia

Tässä uusimmassa versiossa Anne Frankin ”Päiväkirjaan” on lisätty sivuja, mitä aiemmin pidettiin kristillisestä näkökulmasta sopimattomina julkaista. Ne käsittelevät muun muassa nuoren naisen luontaista mielenkiintoa seksuaalisuutta kohtaan. Nyt ne on kuitenkin tuotu kaikkien luettavaksi ja avaavat lukijalle yhä enemmän Annen elämää. Anne itse kuoli vuonna 1945 keskitysleirillä, mutta hänen päiväkirjansa säilyi perhettä piilotelleen yrityksen työntekijöiden ansiosta.

”Päiväkirja” säilyttää paikkansa yhtenä maailman myydyimmistä kirjoista. Se on saanut valtavaa kiitosta osakseen ja rohkean nuoren tytön kirjoitukset ovat avanneet juutalaisten kokemuksia natsisaksan ajalta aivan ainutkertaisella tavalla. Uusnatsit väittävät kirjan edelleen olevan väärennös, mutta arvostelevaa kritiikkiä ei ole kuultu mistään muualta. ”Päiväkirja” on klassikko, jonka uusi versio – myös äänikirja – on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Kuuntele ”Päiväkirja” ilmaiseksi

Anne Frankin elämästä kertova ”Päiväkirja” on nyt mahdollista kuunnella ilmaiseksi monien tarjolla olevien äänikirjasovellusten kautta. Useimmat sovellukset tarjoavat uusille rekisteröityneille käyttäjille rajoitetun testijakson, jolloin kirjoja voi kuunnella ilmaiseksi. Äänikirja kulkee helposti mukana, ja kaikki suosituimmat klassikot sekä uutuudet ovat saatavilla vaivattomasti. Kokeile äänikirjasovellusta jo tänään ja huomaat, kuinka yksinkertaista sen käyttäminen on.