Pahanilmanlintu
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Pahanilmanlintu

Humalaisen naisen ajama kuolonkolari yön pimeydessä lumisella tiellä vaikuttaa rutiinijutulta, jolla ei ole vaikutusta Fjällbackan kylän rauhaan tai Läckbergin kirjojen päähenkilöiden Patrikin ja Erican hääsuunnitelmiin. Camilla Läckberg punoo taas kerran pienistä osasista taidokkaan juonen, joka tarttuu napakasti niin ajankohtaisiin aiheisiin, menneisyydessä uinuviin salaisuuksiin kuin ihmisen mielessä liikkuviin pimeisiin ajatuksiin. Camilla Läckberg kirjoittaa Fjällbackaan sijoittuvia rikosromaaneja, joissa päähenkilöinä seikkailevat kirjailija Erica Falck ja hänen puolisonsa, poliisi Patrik Hedström. Läckbergin kirjoja on käännetty jopa 37 kielelle.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Erica Falckin sisaren Annan elämä on mennyt kirjasarjan edellisessä osassa pahasti sekaisin, ja hän on muuttanut lapsineen Erican ja Patrikin luokse asumaan. Ericalla on kiirettä oman Maja-vauvan ja Annan kahden lapsen kanssa, sillä Anna on lamaantunut kokemastaan, eikä pysty ottamaan vastuuta lastensa hyvinvoinnista. Erican ja Patrikin hääpäivä on päätetty, mutta aikaa ei tahdo riittää järjestelyyn. Kylässä alkaa tosi-tv-ohjelman kuvaukset, ja rauha tuntuu täysin poistuneen. Poliisit, Patrik muiden muassa, tekevät pitkää päivää yhä laajemmalle leviävän rikosaallon parissa.

Camilla Läckberg pitää tottuneesti ohjakset tiukalla ”Pahanilmanlinnussa”, sillä vaikka sivuhenkilöistä kertyy melkoinen galleria, kirja esittelee henkilöt lukijalle hyvässä järjestyksessä. Kirjan parasta antia ovat tarkat henkilökuvaukset ja heidän taustatarinansa. Esimerkiksi Patrikin esimies Mellberg on lähes karrikoitu hahmo, joka luiskauttaa mielellään vetovastuun tutkimuksista Patrikille, mutta on auliisti käytettävissä silloin, kun kunniaa onnistumisesta jaetaan. ”Pahanilmanlinnussa” Mellbergin vapaa-aika tietyn sinisilmäisen henkilön seurassa on erityisesti fokuksessa. Annakin saa taustalla hitaasti elämäänsä järjestykseen ja pystyy ottamaan vastaan tehtävän Erican kaasona.

Kritiikki

Ruotsalaista kirjailijaa Camilla Läckbergia on kutsuttu jopa Euroopan dekkarikirjallisuuden kuningattareksi. Hänen jännityskirjojaan Fjällbackasta on myyty miljoonittain ja niitä on saatavilla yli 50 maassa. Karoliina Kudjoin ääni sopii äänikirjaan loistavasti. Kirjailija yleensä käyttää takaumia nykyhetkeen sijoittuvan tarinan sitomisessa menneisyyteen, mutta tästä sarjan osasta ne puuttuvat kokonaan. Sen sijaan kuvataan murhaajan ajatuksia, mikä johtaa sangen onnistuneeseen lopputulokseen. Kirjassa näkökulmat vaihtuvat tiuhaan tahtiin, mikä vaatii lukijalta tarkkaavaisuutta. Myös sivuhenkilöt pääsevät ajoittain valokeilaan, mikä vaatii kuulijalta tarkkaavaisuutta vielä lukijaa enemmän.

Lukijoiden kirjoittamista arvosteluista käy ilmi, että monet ovat nauttineet jopa enemmän eri hahmojen luomista sivujuonteista kuin itse tarinasta. Monet arvostavat Camilla Läckbergin tapaa luoda samalle hahmolle monta eri näkökulmaa, kun esimerkiksi poliisien elämää valotetaan paitsi työn myös yksityiselämän vinkkelistä. Tässä kirjassa harhautetaan sivurönsyillä murhaajan arvaamista enemmän kuin aiemmin, ja päähenkilöt tuodaan kerronnalla todella lähelle lukijaa. Läckbergillä on myös taito kuvailla todella raakoja rikoksia syyllistymättä verellä ja inhottavilla yksityiskohdilla mässäilyyn. Siitä syystä kirjoja on miellyttävää lukea ja kuunnella.

Kuuntele ”Pahanilmanlinnut”-kirjaa ilmaiseksi 40 päivää

Camilla Läckbergin ”Pahanilmanlinnut” on nyt kuunneltavissa suomeksi äänikirjan muodossa ilmaiseksi useissa eri sovelluksissa. Tutustu mahdollisuuksiisi kuunnella rikoskirjallisuuden kruunaamattoman kuningattaren teos maksutta! Etu on voimassa uutena käyttäjänä rekisteröityville asiakkaille jopa 14 päivän ajan. Nyt kannattaakin käyttää tämä mainio tilaisuus hyödyksi, ja tutustua äänikirjojen miellyttävään ja monipuoliseen maailmaan ilman sitoumuksia. Äänikirjaa kuuntelemalla saa kirjasta aivan uudenlaisen kokemuksen perinteiseen lukuromaaniin verrattuna. Lisäksi äänikirja kulkee kätevästi mukana kaikkialla ja teosta on mahdollista kuunnella muiden askareiden ohessa tai esimerkiksi lenkkipolulla.