Olive Kitteridge
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Olive Kitteridge

Elizabeth Strout on menestysteoksessaan Olive Kitteridge onnistunut vangitsemaan hahmon, joka on samaan aikaan raivostuttava, mutta kuitenkin jollain tavalla herättää lukijassa monia muitakin tunteita. Strout on Pulitzer-palkittu kirjailija, ja useat hänen romaaneistaan ovat olleet jättimenestyksiä. 64-vuotias Strout on kotoisin Yhdysvaltain Mainesta, ja hän on kirjailijan lisäksi opiskellut oikeustiedettä ja työskennellyt juristina.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Olive Kitteridge on kitkerä ja suorasanainen eläköitynyt opettaja. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Stroutin omalle kotiseudulle, Uuteen-Englantiin, kuvitteelliselle Crosbyn pikkupaikkakunnalle. Kitteridge tunnettiin koulun pelottavimpana opettajana, jolla oli jyrkät mielipiteet, eikä häntä kannattanut suututtaa tai edes julkisesti olla eri mieltä hänen kanssaan. Kitteridge on kuitenkin toisaalta aidosti välittävä hahmo, joka muun muassa kantaa huolta yhteisöstään ja sen toiminnasta.

Kirja on täynnä lyhyitä kohtauksia, joissa Olive Kitteridge muun muassa punnitsee maailman menoa. Hän on toisaalta todella kärkäs ja samalla kuitenkin vetovoimainen, kuin magneetti, joka vetää puoleensa ja kuitenkin aiheuttaa hyljintää. Tarinoissa kuitenkin nousevat esille myös hänen omat ikävät muistonsa menneisyydestään ja pikkuhiljaa Oliven hahmoon alkaa tulla syvyyttä ja herkkyyttä.

Lukijoiden mielipiteitä kirjasta Olive Kitteridge

Olive Kitteridge on ollut todella suuri menestys ja siitä on tuotettu HBO:lle myös oma tv-sarja, joka tosin lukijoiden mukaan ei tee oikeutta kirjalle. Lukijat ovat pitäneet kirjassa erityisesti Stroutin tyylistä kirjoittaa ja siitä, miten hän saa pienetkin sivuhahmot nousemaan merkitykselliseksi omalla kuvauksellaan ja onnistuu tuomaan näiden henkilöiden tarinoihin yllätyksellisiä piirteitä.

Strout onnistuu teoksessaan puhumaan Oliven äänellä niin, että lukija joko raivostuu tai toisaalta alkaa jopa sääliä hahmoa hänen synkkyydessään ja kyynisyydessään. Olive Kitteridge onkin aivan selkeästi henkilö, jota jokainen lukija rakastaa vihata. Kerronnallisesta kyynisyydestä huolimatta lukija alkaa jossain määrin ymmärtää Olivea ja alkaa jopa samaistua häneen. Tämä on saanut lukijat erityisesti mieltymään kirjaan.

Kuuntele Olive Kitteridge ilmaiseksi

Mikäli pidät äänikirjoista tai ne kiinnostavat sinua, kannattaa ehdottomasti tutustua monien sovelluksien tarjoamaan ilmaiseen kokeilujaksoon, joissa äänikirjoja on mahdollista kuunnella maksutta. Näitä kokeilujaksoja on tarjolla usealla eri sovelluksella. Olive Kitteridge on todella hyvää kuunneltavaa esimerkiksi työmatkoille tai esimerkiksi siivoamisen ajaksi. Sen avulla voi itsekin saada uutta perspektiiviä Elizabeth Stroutin loistavan kerronnan avulla.