Ole niin kiltti, älä rakasta häntä
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

Jojo Moyesin alun perin vuonna ilmestynyt 2010 ”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” -romaani julkaistiin suomeksi vuonna 2014. Vuonna 1969 syntyneen Moyesin rakkausromaanit ovat olleet hyvin suosittuja myös suomalaisten keskuudessa, ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti lähes 40 miljoona kappaletta. ”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” -kirjassa liikutaan kahdessa ajassa, 1960-luvun ja 2000-luvun alun Lontoossa.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tapahtumien kulku

Jojo Moyes on tunnettu viihdyttävistä rakkausromaaneistaan, jotka nostattavat lukijoissaan suuria tunteita. ”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” ei tee tässä suhteessa poikkeusta, ja kirjailijan ystävät ovat ottaneet teoksen ilolla vastaan. Kirjassa kerrotaan kahdesta naisesta. Ensimmäinen heistä on Jennifer Stirling -niminen lontoolaisnainen, joka herää vuonna 1960 sairaalasta muistinsa täysin menettäneenä.

Kirja kertoo naisen olleen auto-onnettomuudessa, eikä hänellä ole mitään muistikuvia aiemmasta elämästään, ei edes aviomiehestään. Kun hän pääsee kotiutumaan sairaalasta, hän löytää mystisen, riipaisevan kauniisti kirjoitetun rakkauskirjeen, jonka on oltava hänelle osoitettu. Kirjeen allekirjoituksena on ainoastaan ”B”, mutta allekirjoittanut paljastuu mieheksi, jonka vuoksi Jennifer on ollut valmis uhraamaan aivan kaiken.

Miten rakastavaisille kävikään?

”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” -kirjan siirtyessä toiselle aikakaudelle tapahtumapaikkana on edelleen Lontoo, mutta vuosi on 2003. Toimittaja Ellie Haworth tuskailee motivaatio-ongelmien ja parisuhdekiemuroiden kanssa, kun hän löytää työpaikkansa arkistosta salaperäisen ”B”:n allekirjoittaman kirjeen. Ellie lähtee selvittämään epätoivoisesti tuntemattomien rakastavaisten kohtaloa samalla toivoen, että myös hänen oma tarinansa saisi onnellisen lopun.

Tätä viihdyttävää ja jännittävää rakkaustarinaa on kehuttu koukuttavaksi ja mieleenpainuvaksi muun muassa kirjablogeissa. Vaikka ”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” -teoksessa liikutaan eri aikakausissa ja se käsittelee monenlaisia teemoja, on se kokonaisuutena eheä. Yli 500-sivuisessa kirjassa riittää luettavaa, mutta se jaksaa pitää lukijan otteessaan. Ihmissuhdekuvausten lisäksi se taltioi hyvin lontoolaista elämänmenoa.

Kuuntele ”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” -kirjaa ilmaiseksi 40 päivän ajan

Uudet käyttäjät pääsevät nyt nauttimaan Jojo Moyesin ”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” -äänikirjasta täysin ilmaiseksi. Viihdyttävän ja jännittävän teoksen kuunteleminen onnistuu helposti suomalaisille saatavilla olevilla sovelluksilla. ”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” tuo rutkasti romantiikkaa ja rakkautta joskus niin harmaan arjen keskelle. Äänikirjan kuunteleminen onnistuu maksutta, joten tartu tilaisuuteen!