Ole minun
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Ole minun

"Ole minun" on vuonna 2018 julkaistu romanttinen teos, jonka on kirjoittanut suureen suosioon noussut englantilainen kirjailija Josie Silver. Kyseessä on kirjailijan esikoisteos, ja sen oikeudet myytiin jo ennen julkaisuaan lähes 20 maahan. Suomessa teoksen on kustantanut Otava ja siitä on saatavilla niin pokkari, äänikirja kuin e-kirjakin. "Ole minun" on viihdyttävä tarina mahdottomasta rakkaudesta, ihmissuhteista, ystävyydestä ja kasvusta. Se seuraa päähenkilönsä Laurien tapahtumarikasta elämää yhteensä kymmenen vuoden ajan.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Ole minun" -kirja alkaa siitä, kun parikymppinen Laurie istuu pysähdyksissä olevassa linja-autossa. Laurie ei ole koskaan uskonut romanttisiin kliseisiin, kuten rakkauteen ensi silmäyksellä, mutta tämä päivä tulee muuttamaan kaiken. Hän näkee nimittäin bussin ikkunasta pysäkillä miehen, jonka upottavista silmistä ei pysty irrottamaan katsettaan. Mies aikoo astua bussin kyytiin, mutta myöhästyy viime tingassa. Laurie ei saa yrityksistään huolimatta miestä mielestään, vaikka arveleekin, ettei tule tätä koskaan enää tapaamaan.

Kirja etenee, kun Laurie yrittää etsiä miestä tuloksetta. Seuraavana jouluna yllätys on melkoinen, kun Laurien ystävä esittelee samaisen miehen uutena poikaystävänään. Laurie teeskentelee, ettei muista miestä, vaikka todellisuudessa hän kamppailee vahvojen tunteidensa kanssa. Mies kuitenkin vaikuttaa olevan hyvin rakastunut Laurien ystävään, joten lopulta Lauriekin löytää itselleen toisen miehen. Pariskuntien tarinoita ja vaiettuja salaisuuksia seurataan kirjassa vuoden sykleissä, ja erityisesti joulunaikaan tapahtumilla on tapana saada uusia jännittäviä käänteitä.

Kritiikki

Josie Silverin esikoisromaani on saanut hyvän vastaanoton sekä lukijoiden että kuuntelijoiden keskuudessa. Suuri osa teoksen tapahtumista ajoittuu jouluun, joten monet kirjan lukeneet ovat todenneet sen olevan sopivan kevyttä luettavaa joululomien ajaksi. Teoksessa seurataan tapahtumia sekä päähenkilö Laurien että hänen salaisen ihastuksensa näkökulmista, mikä tuo tekstiin uskottavuutta ja elävyyttä. Vaikka teos sisältää paljon chick lit -genrelle tyypillisiä elementtejä, kuten romantiikkaa ja tyttömäisyyttä, on se koettu kokonaisuutena viihdyttäväksi ja mukaansa tempaavaksi.

Jotkin vanhemman sukupolven edustajat ovat todenneet kirjan olevan hieman lapsellinen ja arvelevat sen sopivan erityisesti sellaisille henkilöille, jotka ovat samaa ikäluokkaa kirjan henkilöiden kanssa. Toisaalta kirjan henkilöt vanhenevat jopa kymmenen vuotta tapahtumien edetessä, joten samaistuttavaa löytyy varmasti monen ikäisille. Teoksen kerrotaan herättävän paljon ajatuksia, sillä vaikka alussa päähenkilöiden toivoisi saavan lopulta toisensa, saattaa mielipide muuttua kirjan edetessä. Teos on siis nokkelasti ja taidokkaasti kasattu kokonaisuus, joka sopii kevyen viihteen ja romanttisten tarinoiden ystäville.

Kuuntele "Ole minun" ilmaiseksi

Monen arki on nykyään kiireistä, eikä aikaa kirjojen lukemiselle meinaa löytyä. Modernit äänikirjat ovatkin oiva vaihtoehto perinteiselle lukemiselle, sillä kun tarinaa kuuntelee, voi samalla puuhata muuta. Mobiililaitteiden sovelluskaupoissa on tarjolla monia erilaisia äänikirjasovelluksia, joista osa on täysin suomenkielisiä. Usein sovelluksista on mahdollista lunastaa ilmainen kokeilujakso, jonka aikana kirjojen kuunteleminen on veloituksetonta. Myös "Ole minun" -kirja löytyy jo monesta äänikirjasovelluksesta, joten voit siirtyä romanttisen tarinan pariin vaikkapa kahvitauolla tai työmatkalla.