Ökyrikkaat aasialaiset
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Ökyrikkaat aasialaiset

Vuonna 2013 julkaistun ”Ökyrikkaat aasialaiset” -kirjan on kirjoittanut Kevin Kwan. Teos ampaisi nopeasti suosikkikirjojen joukkoon, ja se on sittemmin käännetty lukuisille eri kielille. Amerikkalaistunut Kwan on kasvanut Singaporessa, ja kirjan käänteet perustuvat löyhästi hänen lapsuudenmuistoihinsa. Huikean suosion saanut ykkösosa on saanut myös kaksi jatko-osaa.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

”Ökyrikkaat aasialaiset” – rikkauksia ja loputonta kulutusjuhlaa

Kwan johdattelee kuuntelijansa singaporelaisen kerman maailmaan, jossa rikkaudet saavat suunnattomat mittasuhteet. Amerikassa asuva aasialaistaustainen Rachel Chu lähtee poikaystävänsä Nickin kanssa tapaamaan tämän sukua ja nauttimaan häätunnelmasta Singaporeen. Pahaa-aavistamaton Rachel ei ole tietoinen poikaystävänsä suvun rikkauksista ja perinteitä vaalivista arvoista, joista tärkein on julkisivun ylläpito.

Perillä Singaporessa Rachel joutuu keskelle maailmaa, jossa yksityiskoneet, useiden ruokalajien hienot päivälliset, puolihuolimattomasti ostetut timanttikorut ja kertakäyttöiset iltapuvut ovat osa arkea. Kirja tutustuttaa kuuntelijan Kwanin hyvin tuntemaan maailmaan, jota hän tarkastelee amerikkalaistuneen singaporelaisen näkökulmasta. Lukukokemuksena teos on mielenkiintoinen matka aasialaisiin luksuspiireihin.

”Ökyrikkaat aasialaiset” – Char kuya teow ja juonittelun taitoja

Kwanin tapa lähestyä singaporelaisia piirejä on samaan aikaan leikittelevän kepeä sekä suora. Kirjailija lataa sivuille yläluokan arjen mitään kaunistelematta, Nickin sukulaisten juonittelu, raaka peli puolisoiden valinnassa ja laskelmointi suhteissa saavat aikaan dramaattisia tapahtumia. Paikallinen ökyelämä saa kulutustietoisen kuuntelijan pyörittelemään päätään, ja kirjan juonikuviot laittavat hykertelemään huvittuneesti.

Mielenkiintoisena sivujuonena kirjan sivuilla tuoksuvat paikalliset herkut, kuten Char kuya teow. Ne tuovat juoneen ulottuvuutta, joka vie kuulijan vahvasti aasialaiseen todellisuuteen. Singaporelainen kulttuuri on vahvasti läsnä tarinassa, mikä on yksi syy teoksen maailmanlaajuiseen menestykseen. Kirjaa on kuvailtu viihdyttäväksi ja kiinnostavaksi huolimatta sen keskivertolukijasta poikkeavasta arvomaailmasta.

Kuuntele ”Ökyrikkaat aasialaiset” -kirjaa ilmaiseksi 14 päivän ajan

Jos lukemisen sijaan mieluummin kuuntelet kirjasi, voit nyt ladata itsellesi sovelluksen, jonka avulla voit kuunnella ”Ökyrikkaat aasialaiset” -kirjaa maksutta 14 päivän ajan. Tarina vie Rachelin ja Nickin mukana keskelle suvun mahtihenkilöiden valtataistelua ja ökyrikkaiden sukujen maailmaan, josta ei näyttäisi puuttuvan mitään – vai puuttuuko sittenkin?