Ökyrikas tyttöystävä
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Ökyrikas tyttöystävä

Ökyrikas tyttöystävä on vuonna 2020 suomennettu häijynhauska romanttinen komedia rakkauden kipeistä miljardööreistä ja pyrkyreistä aasialaisen sosiaalisen eliitin kuplassa. Vuonna 2015 ilmestynyt alkuperäisteos, China Rich Girlfriend, on toinen osa Kevin Kwanin suositussa rikkaista aasialaisista kertovassa trilogiassa. Kevin Kwan (s. 1974) on New Yorkissa asuva singaporelainen kirjailija, joka tuli tunnetuksi ilmiöksi nousseellaan trilogian ensimmäisellä osalla Ökyrikkaat aasialaiset.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Juoni

Anoppinsa juonitteluista huolimatta, Rachel on vihdoin astelemassa alttarille Aasian tavoitelluimman, miljoonaperijäsulhasensa, Nicholas Youngin kanssa. Häidensä aattona, ökyrikas tyttöystävä Rachel on onneton. Hänellä on timanttisormus, täydellinen hääpuku ja sulhanen, joka on valmis uhraamaan perintönsä saadakseen hänet vaimokseen. Mutta hänen isänsä, mies, jota hän ei ole koskaan tuntenut, ei ole saattamassa häntä alttarille.

Sitten tulee shokkiuutisia, jotka johdattavat Rachelin sisälle aasialaisen eliitin juonitteluihin ja dramatiikkaan sekä paljastuksiin hänen omasta menneisyydestään. Tapaamme Ferrareita romuttavan pahanpojan, Carltonin, paparazzien piinaaman Coleten ja miehen, jonka perään Rachel on koko ikänsä kaivannut, hänen isänsä. Ökyrikas tyttöystävä vie meidät läpi Aasian varakkaimpien kartanoiden, yökerhojen ja juhlallisuuksien, herkutellen rikkaan eliitin kustannuksella nokkelaan tapaan.

Arvostelu

Ökyrikas tyttöystävä on pisteliäs komedia, jonka piikit osuvat aasialaisen ökyrikkaan eliitin ytimeen. Päähenkilö Rachelin hieman väritön hahmo, on tarinan moraalinen kulmakivi. Viihdearvo koostuu hänen ympärille muodostuvista vauhdikkaista hahmoista. Nokkela ja sujuvasti kerrottu kirja on sopivaa kesäviihdettä. Se päästää kuulijan tirkistelemään sisälle maailmaan, josta harvoin puhutaan; rikkaiden aasialaisten sosiaaliseen kuplaan, rahan törsäilyyn, yliampuvaan käytökseen ja ihmissuhdekiemuroihin.

Ensimmäisen osan tapaan, Kevin Kwan jatkaa trilogiansa toisessa osassa mässäilyä rikkauksilla ja juoruiluilla. Satiirinen huumori on tyylilaji, joka jakaa mielipiteitä lukijakunnassa. Kwanista on kuitenkin noussut lajinsa mestari ja häntä on kuvattu tyylilajinsa pelastajaksi. Ökyrikasta tyttöystävää on kritisoitu vääristyneen kuvan luomisesta varakkaista aasialaisista. Kirjan tarkoitus on kuitenkin olla viihdyttävä ja fiktiivinen, ei niinkään esitellä tosielämän paljastuksia.

Kuuntele Ökyrikas tyttöystävä ilmaiseksi

Kevin Kwanin ilmiöksi nousseen trilogian toinen osa, Ökyrikas tyttöystävä, on nyt saatavilla myös äänikirjana. Pääset nyt kokeilemaan hiljattain julkaistua äänikirjaa täysin ilmaiseksi. Löydät sen useista eri suomalaisista äänikirjoja tarjoavista sovelluksista ja internetsivustoilta. Hieman yli 15 tuntia kestävä äänikirja on viihdyttävää ja hauskaa hyvän tuulen kuunneltavaa vaikkapa kesän automatkoille ja arjen askareiden oheen.