Odininlapsi
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Odininlapsi

Norjalaisen Siri Pettersenin kirjoittama ja vuonna 2015 julkaistu kirja ”Odininlapsi” on Pettersenin luomaan rinnakkaismaailmaan perustuva kertomus, joka tempaa kuulijansa mukaan mitä oivaltavimmilla tavoilla ja juonenkäänteillä. Kirjan säväyttävä juoni, huolellisesti asetellut yksityiskohdat sekä samaistuttavat henkilöhahmot tekevät kirjasta ehdottomasti suositeltavan jokaiselle fantasiakertomuksista pitävälle lukijalle.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Odininlapsi” kertoo 15-vuotiaasta Hirkasta, jonka elämä mullistuu hänen saadessaan tietää syntymäänsä koskevan synkän salaisuuden. Hän on erilainen. Niin erilainen, että häntä halveksitaan sekä kohdellaan muita alempiarvoisena. Hirka on hännätön, niin kutsuttu Odinin lapsi, ja tämänkaltaista erilaisuutta pohjoiseen sijoittuvan tarinan maailmassa halveksitaan ja jopa pelätään.

Hirka on muista poiketen tullut maailmaan kivikehän, mystisen toiseen maailmaan johtavan portin kautta. Hirkan nuorena löytänyt isä on yrittänyt salata lapsensa todellisen alkuperän ja väittänyt tytön menettäneen häntänsä sudelle. Sekä Hirkan että hänen isänsä henki on vaarassa, mikäli maailmalle paljastuu Hirkan olevan miksi häntä epäillään: Odininlapsi.

Arvioita

Siri Pettersenin kirjaansa luomaa fantasiamaailmaa on useissa kirja-arvioissa kuvattu nerokkaaksi ja yksityiskohdiltaan erittäin uskottavaksi. Kirjan on sanottu myös kuvaavan erilaisuutta ja sen sietämiseen liittyviä kompastuskiviä oivasti fantasiakerronnan keinoin. Myöskin tarinassa esiintyvää kirjoitustapaa ja kielikuvia kuvataan loistaviksi ja kirjan fantasiamaailmaa hyvin täydentäviksi.

Tarinan päähenkilön Hirkan hahmo on saanut myös paljon ylistystä. Pettersenin kehutaan rakentaneen nuoren tytön sielunmaisemasta erittäin hyvin nuorille samaistuttavan, vaikka kyse onkin fantasiamaailmaan perustuvasta tarinasta. Hirkan henkilöhahmoa on verrattu esimerkiksi ”Ronja Ryövärintyttäreen” ja tarinan muusta maailmasta löytyy paljon yhtymäkohtia ”Game of Thrones” -sarjaan.

Kuuntele ”Odininlapsi” ilmaiseksi

Äänikirja on loistava tapa ylläpitää lukuharrastusta, vaikka aika ei aina riittäisikään fyysisten kirjojen lukemiseen. Äänikirjaa voi kuunnella niin arjen askareiden ohessa, kuin myös rauhallisesti sohvalla maaten ja rentoutuen. ”Odininlapsi” sekä monet muut äänikirjat ovat kuunneltavissa uusille käyttäjille ilmaiseksi koejakson ajan useissa suomalaisissa äänikirjojen kuuntelupalveluissa.