Nukkumalla menestykseen
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Nukkumalla menestykseen

Kaikille meille on joskus opetettu, että uni on ihmiselämässä ensiarvoisen tärkeää. Vietämme karkeasti yhden kolmasosan elämästämme peiton alla, joten unen laatuun on eittämättä syytä panostaa. Nukkumalla menestykseen on uutuuskirja unen laadun parantamiseen unilääkäri Henri Tuomilehdolta sekä Jouni Vornaselta. Kuuntele äänikirja ja opi, kuinka oikeanlaista unensaantia on mahdollista oppia ja kuinka työstää mahdollisia univaikeuksia.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Sisältö

Uni vaikuttaa terveyteemme enemmän kuin haluaisimme uskoa. Riittämätön unensaanti aiheuttaa kehossamme stressitilan, jonka pitkittyminen voi muun muassa altistaa jopa masennukselle. Nykymaailmassa yhä useammat ihmiset kärsivät univaikeuksista, riittämättömästä unen määrästä ja huonolaatuisesta unesta. Unihäiriöitä voitaisiin kutsua jo kansantaudiksi, eikä ihme, sillä unta häiritseviä tekijöitä löytyy jokaisen elämästä: kiire, stressi ja älylaitteet häiritsevine sinivaloineen.

Hyvälaatuinen uni on kuitenkin hyvinvointimme perusta, ja ihmisen tärkein palautumisen lähde. Onneksi on keinoja harjoittaa laadukasta unta itsenäisesti. "Nukkumalla menestykseen" lisää tietoutta oikeanlaisesta unesta ja toimii oppaana kohti laadukkaampaa unta ja parempaa arkea. Kirja käsittelee kattavasti niin liikunnan ja ravinnon kuin lääkkeiden ja alkoholinkin vaikutukset uneen sekä antaa paljon vinkkejä uniongelmaisille unensaantiin ja oireiden helpotukseen.

Tekijät ja kritiikki

Henri Tuomilehto on dosentti ja unilääkäri, joka on jo 15 vuoden ajan perehtynyt uniongelmaisten potilaiden hoitoon, unen laatuun ja sen vaikutuksiin terveyteemme. Tuomilehto johtaa kolmea Oivauni Uniklinikkaa Suomessa. Tuomilehdon asiantuntemukseen luotetaan myös huippu-urheilun maailmassa. Hän on työskennellyt mm. NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin kanssa sekä Suomen Olympiajoukkueen uniasiantuntijana. Kanssakirjailija Jouni Vornanen on pitkän linjan viestinnän asiantuntija.

"Nukkumalla menestykseen" -kirjassa säästellään lääketieteellisiä termejä, mikä tekee siitä helppolukuisen jokaiselle. Kirjaa on paikoin kritisoitu siitä, että sisältö on liian suppea, mutta toisaalta näin se toimii hyvänä perusoppaana. Esimerkiksi unihäiriöitä on olemassa yli 80, joten luonnollisesti vain yleisimmät käydään läpi. Yleisesti kirjaa on kuitenkin kehuttu erittäin asiantuntevaksi, ja sitä on syytä suositella kaikille terveydestä kiinnostuneille.

Kuuntele "Nukkumalla menestykseen" ilmaiseksi

Äänikirja on mitä kätevin tapa kokea kirja, sillä sitä voi kuunnella muiden askareiden lomassa: lähde vaikka lenkille, laita napit korvaan ja opi samalla unen salat Henri Tuomilehdon ohjauksessa. Jos et ole vielä tutustunut äänikirjojen maailmaan, nyt siihen on oiva tilaisuus, sillä monet äänikirjasovellukset tarjoavat uusille asiakkaille ilmaisen 14 päivän kuuntelujakson.