Nollakansalaiset
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Nollakansalaiset

"Nollakansalaiset" on Christina Larssonin ajankohtainen, marraskuussa 2019 julkaistu teos, jossa rakastettu Ingrid Bergman pääsee jälleen tositoimiin. Bergman on perheellinen, työhönsä vakavasti suhtautuva poliisi, ja Larsson johdattelee hänen kauttaan lukijan Ruotsin poliisitutkinnan ja -toimen nykytilanteeseen sekä kipeisiinkin nyansseihin. Jatkuvasti vähenevät resurssit, näistä taisteleminen eri poliisiryhmien välillä sekä poliisijohdon kentän kehityssuunnitelmat aukeavat kirjassa kuuntelijalle.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Kirjassa joukko pohjoisafrikkalaisia nuoria ryöstää ja mukiloi iäkkään rouvan Göteborgin keskustassa. Valtava mediamylläkkä on valmis, ja poliisipäällikkö komentaa lisäväkeä selvittämään jengien välistä väkivaltaa ja muita maahanmuuttajapiireissä tyypillisiä rikoksia. Samanaikaisesti rikoskomisario Ingrid Bergman on palannut töihin vanhempainvapaalta. Hän aloittaa työskentelemällä osa-aikaisesti käymällä läpi vanhoja rikoksia, ja hänen huomionsa kiinnittää tapaus, jossa rikoksen uhrista löydettiin ainoastaan pää.

Pitkään ratkaisematta ollut naispuolisen ala-asteenopettajan murha lähteekin purkautumaan, mutta aivan toisin kuin Bergman oli kuvitellut. Göteborgin lähistöllä sijaitsevan luonnonsuojelualueen tutkimuksissa nimittäin löytyy hylätty kaivo, jossa on ruumiita. Uhrien tunnistuksen edetessä Ingrid havaitsee, että löydöllä on yhteys hänen avaamaansa tutkintaan, ja että murhaaja tietää Bergmanin olevan kannoillaan. Kirja käsittelee itsekkyyttä, vallan väärinkäyttöä ja mielivaltaa.

Arvosteluja "Nollakansalaiset"-kirjasta

Tätä kuudetta rikoskomisario Ingrid Bergmanista kertovaa kirjaa pidetään mielenkiintoisena ja hyvin kerrottuna, kuten sarjan muitakin itsenäisiä osia. Kirjaan pääsee loistavasti sisään, vaikka ei olisikaan tutustunut sarjan edellisiin osiin. Bergmanin äitiyden ja työn välinen kompleksisuus tuodaan hyvin esiin, eikä jää lainkaan epäselväksi, että Bergman, vaikka onkin erittäin hyvä äiti, kaipaa ja tarvitsee myös työn luomaa identiteettiään.

Kirjan päähenkilöt esitellään dialogin kautta, jolloin heidän oma äänensä pääsee hyvin kuuluviin. Kirjassa on kuitenkin runsaasti sivuhenkilöitä, joita ei sen tarkemmin esitellä, ja hyvä niin, sillä kirjasta tulisi sekava, mikäli jokainen heistä saisi puheenvuoron. Tällä kertaa Ingrid Bergman tutkii yhtä aikaa sekä vanhaa tapausta että siihen liittyvää, vasta aloitettua tutkintaa, mikä tekee tutkinnasta mielenkiintoisen.

Kuuntele "Nollakansalaiset"-kirjaa ilmaiseksi 40 päivän ajan

Voit kuunnella ruotsalaisen Christina Larssonin jännittävää "Nollakansalaiset"-teosta useissa eri sovelluksissa jopa ilmaiseksi 40 päivän ajan. "Nollakansalaiset" jatkaa Ingrid Bergman -nimisestä rikosetsivästä kertovaa sarjaa itsenäisenä jatko-osana. Nyt kannattaa tutustua huippudekkaristin teokseen äänikirjan muodossa, sillä tämän helpommaksi ei kirjan lukeminen tule. Äänikirjaa voi kuunnella kotiaskareita tehdessä, liikuntaharrastuksen parissa tai vaikka työmatkalla, sinä päätät!