Niin käy vain elokuvissa
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Niin käy vain elokuvissa

”Niin käy vain elokuvissa” on englantilaisen toimittaja-kirjailija Holly Bournen teos, josta on ilmestynyt myös äänikirja. Alkuperäinen teos on julkaistu lokakuussa 2017. Bourne kirjoittaa kriittisen humoristiseen sävyyn tekstejä, joissa on feministinen lähtökohta. Hän tekee aktiivisesti myös vapaaehtoistyötä nuorten parissa ja pyrkii valistamaan ihmisiä muun muassa mielenterveysongelmiin liittyvistä stigmoista. Bourne opiskeli toimittajaksi Sheffieldin yliopistossa.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Kirjan nimi "Niin käy vain elokuvissa" viittaa filmiteollisuuteen keskeisellä tavalla, sillä kirjan päähenkilö Audrey alkaa työskennellä elokuvateatterissa. Audrey viettääkin mielellään aikaa töissä, sillä hänen kotonaan tilanne äidin kanssa on melko ahdistava vanhempien eron jälkeen. Lisäksi Audreyn isä on perustamassa uuden perheen, eikä yliopistossa opiskeleva veli halua ottaa vastuuta äidin hyvinvoinnista.

Audrey ei tosiaankaan pidä rakkauselokuvista, ja häntä ahdistaa niiden välittämä kuva romantiikasta. Vanhempiensa eron ja erityisesti isän uuden perheen myötä Audrey on kyynistynyt ja taistelee oman henkisen painolastinsa kanssa. Hän kuitenkin rakastuu tulisesti elokuvantekijä Harryyn, mutta rakkaus ei tosiaankaan ole kuin elokuvissa. Holly Bournen kirjat käsittelevät kirjailijan tyylille uskollisesti realismin ja odotusten kohtaamista.

Mielipiteitä kirjasta ”Niin käy vain elokuvissa”

”Niin käy vain elokuvissa” on kirjoitettu ennen kaikkea nuorille, mutta ei ole mitään syytä, miksi aikuisetkin eivät voisi tästä kirjasta nauttia. Holly Bourne on ottanut kirjassa omalle tyylilleen tyypillisen, jopa hieman valistuksellisen, mutta kuitenkin ennen kaikkea miellyttävän sävyn. Bourne välttää teoksessa pahimmat kliseet, mutta kuvaa kuitenkin hauskalla tavalla kahden nuoren rakkaustarinaa.

Kirja on hyvää luettavaa ja kuunneltavaa, joka tarjoaa asiallisesti nuoren naisen näkökulman menemättä kuitenkaan liiallisuuksiin. Lisäksi kirjassa käsitellään tärkeitä asioita, kuten naisten asemaa, seksuaalisuutta ja naisiin kohdistuvia ongelmia, jotka ovatkin Bournelle tyypillisiä teemoja. Kirjaan tutustuneet ovat kokeneet, että kirja sopii luettavaksi kaikille, jotka haluavat ymmärtää teinityttöjen maailmaa tai ovat teinien kanssa tekemisissä.

Kuuntele ”Niin käy vain elokuvissa” ilmaiseksi

Äänikirjojen kuuntelu on mukavaa puuhaa esimerkiksi siivotessa, muuta helppoa puuhaa tehdessä tai vain rentoutuessa. ”Niin käy vain elokuvissa” on löydettävissä äänikirjana. Mikäli äänikirjat eivät ole vielä tuttuja, voi Suomessa tutustua niihin useiden erilaisten sovellusten kautta. Monet näistä sovelluksista tarjoavat uusille käyttäjilleen ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana on mahdollista kuunnella esimerkiksi Holly Bournen nerokas teos.