Nevermoor
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Nevermoor

"Nevermoor – Morriganin koetukset" on vuonna 2017 julkaistu fantasiakirja, joka avaa ensimmäisen osan "Nevermoor"-kirjasarjassa. Teos kertoo kirotusta tytöstä nimeltä Morrigan, jolla on korpinmustat hiukset, ja jonka on määrä kuolla 11. syntymäpäivänään. Odottamatta hänet kuitenkin temmataan magian maailmaan, jossa Morrigan joutuu ennennäkemättömiin koetuksiin. Kirja on australialaisen Jessica Townsendin upea esikoisteos, jonka elokuvaoikeudet on jo myyty Hollywoodiin. Kuuntele äänikirja ja heittäydy fantasian syövereihin.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Nevermoor" avaa fantasian arkun, jota pääsemme tutkimaan päähenkilö Morrigan Korpin matkassa. Morrigan on 11-vuotias mustahiuksinen, nokkela mutta kirottu tyttö. Hänen on määrä kuolla 11. syntymäpäivänään, mutta tätä ennen merkillinen Jupiter Pohjoinen astuu kuvaan. Mekaanisella jättiläishämähäkillä ratsastaen hän pelastaa Morriganin synkältä kohtalolta ja vie hänet mukanaan taianomaiseen kaupunkiin nimeltä Nevermoor. Siellä tyttö muuttaa kaupungin hienoimpaan hotellin, Deukalioniin, jonka huoneet muuttuvat asukkaidensa mukaan.

Mysteerimies Jupiter on valinnut Morriganin kokelaaksi Nevermooria hallitsevaan maagisen järjestöön, Maineikkaaseen Seuraan, johon sadat lapset pyrkivät. Kaikilla kilpailijoilla on oltava jokin erityiskyky, mutta sellaista ei Morrigan itsestään löydä. Tytön on keksittävä jokin muu keino suoriutua huippuvaikeista koetuksista, muutoin häntä odottaa paluu kotiin ja kohtalo, jonka hän jo kerran väisti. Nevermoorin fantastinen sarjanavaus lupaa mielikuvituksellisilla seikkailuillaan, että tulevatkin Morriganin kirjat on pakko lukea!

Kritiikki

"Nevermoor" kuuluu niihin teoksiin, joista ollaan povattu Harry Potter -kirjasarjan kaltaista menestystä, ja kirjaa onkin kritisoitu siitä, että se yrittää ratsastaa Potterin maineella. Morriganin koetuksesta löytyykin monia yhtäläisyyksiä Harry Potter -kirjojen kanssa: kirousta kantava 11-vuotias päähenkilö, perheensä musta lammas, joka yhtäkkiä kutsutaan uuteen, maagiseen paikkaan asumaan. Kirjalla on jopa sama suomentaja, Jaana Kapari-Jatta, joka on palkittu Potter-kirjojen suomennoksistaan.

Morriganin koetus on kuitenkin itsessään niin kantava tarina, että sen ei tarvitsisi rinnastaa itseään muihin kirjoihin niittääkseen mainetta. Vaikka taso ei – ainakaan toistaiseksi – yllä Potterien tasolle, "Nevermoor" on saavuttanut huiman suosion ja sitä on ylistetty laajalti. Kirjasarjaan on kaavailtu yhdeksää osaa, ja tarinan kerrokset lienevät vain syvenevän, kun kirjan päähenkilö varttuu vanhemmaksi. "Nevermoor" on käännetty jo kymmenille kielille ja sen elokuvaoikeudet myyty Twentieth Century Foxille.

Kuuntele "Nevermoor – Morriganin koetukset" ilmaiseksi

Äänikirja on erinomainen tapa kokea kirja, sillä sitä voi kuunnella muun tekemisen ohessa. Voit kuunnella äänikirjaa siivoamisen lomassa, tai jos työ- tai koulumatkasi tuntuvat pitkäveteisiltä, laita vain napit korvaan ja anna tarinan viedä. Jos et ole vielä tutustunut äänikirjojen maailmaan, nyt siihen on oivallinen tilaisuus. Supersuosittu "Nevermoor" löytyy monen äänikirjoja tarjoavan palvelun valikoimasta, ja useat äänikirjasovellukset tarjoavat uudelle käyttäjälle ilmaista kuuntelujaksoa.